Založ si blog

Bude za Františka I. zničený Rím tak, ako to predpovedá proroctvo sv. Malachiáša?

Keď bol v marci 2013 zvolený do starobylého úradu pápeža José Bergoglio, svet si vydýchol. Nebol ani tmavej pleti, dokonca ani neprial pápežské meno Peter, tak ako to predpovedalo známe apokalyptické proroctvo sv. Malachiáša. Koniec sveta bol teda zažehnaný. No dnes, tri roky po tomto zvolení, sa zdá, že toto proroctvo – ktoré nie je ani zďaleka jediné svojho druhu (!) – má možno predsa len niečo do seba.

 

Počas posledného Prenasledovania svätej rímskej Cirkvi bude sedieť na pápežskom stolci Peter Rímsky, ktorý bude kŕmiť ovce uprostred mnohých protivenstiev, ktoré keď pominú, mesto siedmych pahorkov bude úplne zničené a strašný Sudca bude súdiť ľud.

exclusive-world-war-z-posters-take-the-destruction-worldwide-135838-a-1369740754-470-75

Proroctvo sv. Malachiáša vcelku jednoznačne hovorí, že tak zvaný „posledný pápež“ bude úradovať počas ťažkého prenasledovania cirkvi, jeho meno by malo byť Peter Rímsky (aj keď môže ísť o akúsi analógiu), počas jeho pontifikátu sa budú diať vo zvýšenej miere prírodné katastrofy, mesto Rím bude zničené a „strašný Sudca (Boh) bude súdiť ľud (nie je povedané akým spôsobom).“

 

PREDPOVEĎ FIDELA CASTRA

Hoci toto nie je typické proroctvo, rozhodne je to zaujímavá „predpoveď.“ Noviny Le Monde prišli so zaujímavým príspevkom, podľa ktorého vodca kubánskej revolúcie Castro už v roku 1973 predpovedal pontifikát juhoamerického pápeža:

Bolo to v roku 1973 po jeho (Castrovom) návrate z Vietnamu … Studená vojna bola v plnom prúde a anglický novinár Brian Davies sa ho spýtal: „Kedy si myslíte, že budú obnovené diplomatické vzťahy medzi Kubou a Spojenými Štátmi? Napriek geografickej blízkosti sú vaše vzťahy na bode mrazu.“ Fidel Castro sa na neho pozrel a odpovedal tak, že to počula celá sála: „Spojené štáty budú s nami rokovať, až ich prezident bude černoch a svet bude mať pápeža z južnej Ameriky.“

 

http://www.lemonde.fr/les-decodeurs/article/2015/07/29/l-inverifiable-declaration-prophetique-de-fidel-castro-sur-obama-et-le-pape-francois_4703529_4355770.html

 

Táto trojitá vtipne podaná predpoveď sa vyplnila do bodky.

 

 

OTEC GERALD CULLETON

Otec Gerald Culleton napísal, podobne ako Y. Dupont, knihu v ktorej zozbieral rôzne katolícke proroctvá. Jej názov je Prophets and Our Times a bola spísaná v prvých rokoch 2. svetovej vojny. Dostupná je online: https://archive.org/details/TheProphetsAndOurTimes

 

Merlin, 7. stor

Na stolci petrovom bude nemeckého protipápeža. Taliansko a Nemecko budú v tom čase vo veľkých problémoch. Francúzsky kráľ dosadí pravého pápeža.

str. 70

Akýsi francúzsky kráľ/potomok kráľov, ktorý obnoví katolícku cirkev, je pojem veľmi často sa objavujúci v rôznych proroctvách. Proroctvá o ňom sú v článku 3. svetová vojna v proroctvách: Víťaz od Západu. Nemecký protipápež/iný pápež môže pasovať aj na Benedikta, ale môže ísť aj o skutočného oponenta Rímskokatolíckej cirkvi.

 

Staronem. proroctvo, 12. stor.

Príde veľká vojna po ktorej cisár zújde z Nemecka. Problémové dni prídu, hoci bude mier. Potom muž nízkeho pôvodu príde a zožne mnoho úspechov; i Nemecko sa stane „Veľkým Nemeckom.“ V krajine bude len pár Židov v tom čase. Keď bude na vrchole svojej moci, tento muž spôsobí niečo, čo povedie k ďalšej vojne. Nemecko skončí v troskách a bude opäť malé. Avšak pod katolíckym monarchom sa mu dostane moci a prestíže.

V tom čase bude pápeža, ktorý nebude dlho na petrovom stolci, no kvôli nastavajúcim okolnostiam opustí Rím.

str. 75

Zaujímavé proroctvo. Predpovedá 1. svetovú vojnu (veľká vojna, cisár zújde z Nemecka), Hitlera (muž nízkeho pôvodu, Veľké Nemecko), 2. svetovú vojnu a prehru Nemecka. Potom upadnutie moci tejto krajiny a mier po akýmsi „katolíckym monarchom“ (nejaký kancelár?). A to ešte pred rokom 1942!

Zarážajúce však je, že predpovedá, že akýsi pápež opustí Rím, kvôli „nastávajúcim okolnostiam.“ Ako uvidíme neskôr, toto je udalosť, ktorá sa v týchto proroctvách neustále opakuje.

 

Starotal. proroctvo

Keď Biely pápež a Čierny pápež (hlava jezuitov, alebo protipápež – pozn. G. Culleton) zahynú počas tej samej noci, nastane nový úsvit Kresťanskej civilizácie a Veľký biely deň.

str. 77

Šialené proroctvo. Jednak predpovedá, že budú dvaja pápeži a jednak hovorí, že jedným z nich bude čierny pápež, čo G. Culleton „tipol“ ako hlavu jezuitov, či protipápeža. José Bergoglio bol – pred tým, než sa stal Františkom I. – skutočne hlavou jezuitov, ktorej sa neoficiálne hovorí čierny pápež. Aj zakončenie proroctva presne zapadá do iných proroctiev, ktoré som rozviedol v článku 3. svetová vojna v proroctvách: Víťaz od Západu.

 

 

PEDRO RÉGIS

Toto proroctvo, ktoré má byť z roku 2010, je dosť kontroverzné. Ale istým spôsobom sa dotýka témy, tak ho tu uvádzam.

Pedro Régis je brazílsky chlapec, ktorému sa údajne zjavuje Panna Mária a predáva mu správy. Problémy sú tu dva: na rozdiel od predošlých proroctiev nie je možné jednoznačne dokázať, že nejde o falošné „videnie.“ A za druhé … asi to nie je veľký fanúšik Františka I., prípadne môže byť reči o niekom inom v budúcnosti?:

Príde deň, kedy sa zjaví muž dobrého srdca. Zvedie mnohých svojim vystupovaním. Príde z južnej pologule a mnohí ho budú považovať za svojho spasiteľa. Dávajte si pozor a nenechajte sa oklamať.

(http://www.pedroregis.com/english/mensagens_ing.php)

Ja osobne rozhodne nemôžem súhlasiť a ani nesúhlasím s podobnými názormi.

Ale pripusťme, že z času na čas sa na pápežskom stolci objaví niekto, kto tam nemá čo robiť. V takom prípade si treba uvedomiť, že najdôležitejšia nie je osobnosť pápeža, ale samotný pápežský úrad, ktorý bol ustanovený Ježišom Kristom.

 

 

PROROCTVO PIA X.

Zaujímavé je aj proroctvo pápeža Pia X. (1835-1914), ktorý napísal:

Aké strašné videnie! Budem to ja? Alebo to bude jeden z mojich nástupcov? Isté je, že pápež utečie z Ríma a keď bude utekať, bude prekračovať mŕtve telá svojich kňazov.

Videl som svojho nasledovníka v úrade, ktorý bol rovnakého mena, ako prekračoval telá svojich mŕtvych bratov. Nájde útočisko na skrytom mieste, no po čase zomrie krutou smrťou.

(http://www.remnantnewspaper.com/Archives/2013-0228-siscoe-bishop-dressed-in-white.htm)

Toto proroctvo sa dlho pokladalo za neaktuálne, lebo od pápeža Pia XII. (zomrel v r. 1953) už nebolo žiadneho pontifa „rovnakého mena.“ ALE – niektorí komentátori poukázali na fakt, že formulka „ktorý bol rovnakého mena“ sa môže dotýkať aj osobného mena. A tu je zaujímavá zhoda. Pius X. bol vlastným menom Giuseppe Melchiore Sarto. GIUSEPPE je talianska variácia mena JOZEF. A práve súčasný emeritný pápež Benedikt XVI. sa vlastným menom taktiež volá JOZEF.

 

 

NOSTRADAMUS

Tieto proroctvá sú z knihy Catholic Prophecy od Y. Duponta: https://archive.org/stream/CatholicProphecy#page/n0/mode/2up

 

Sedem dní bude žiariť veľká hviezda

Ako keby bolo na oblohe dvoch sĺnk

Pes bude zavýjať celú noc

Keď pápež utečie nevedno kam

Počas tých dní vlasatá hviezda sa zjaví

Spadne z nebies, niet pokoja, trasie sa zem

Veľký náhly lejak

Náhle, dve armády sa zastavia

Kameň, nebo, oheň padajú do mora

str. 107

Ako som už spomenul v článku 3. svetová vojna v proroctvách: Víťaz od Západu, jedným z Božích znamení prichádzajúcej veľkej vojny má byť aj žiarivá kométa, ktorej úlomky majú dopadnúť na zem. Zdá sa, že toto je to, čo sa nám snaží Nostradamus povedať.

 

Pod znakom Libry, Amerika bude vládnuť

Bude mať moc nad oblohou aj morom

Nikdy nebude trpieť moc Aziatov

Ale tak tomu bude len do príchodu siedmeho pápeža

str. 93

Na stránke cogwriter.com, ktorá sa venuje katolíckym proroctvám, je ku tomuto nostradamovmu proroctvu podané zaujímavé vysvetlenie. Aj keď ide viac o domnienku autorov webovej stránky ako relevantné vysvetlenie proroctva, rozhodne stojí za pozornosť a rozhodne sa nevylučuje s inými proroctvami o ktorých som sa zmienil v predošlých článkoch:

 

USA, ako svetový vládca, začali svoju „vládu“ po 2. svetovej vojne; do tej doby nebola Amerika najvplyvnejším štátom sveta. V roku 1945 však už bezpečne vládla oblohe aj moriam. Myslím si teda, že „siedmeho pápeža“ musíme začať počítať od pontifikátu Pia XII.

Siedmim nostradamovým pápežom by mal byť potom ten, koho sv. Malachiáš označil vo svojom proroctve za posledného pápeža.

(http://www.cogwriter.com/barack-obama-prophecy-antichrist.htm)

 

Inak povedané – podľa tohto vysvetlenia – práve počas vlády „Petra Rímskeho“ by malo dôjsť k čínskemu (čínsko-ruskému) jadrovému útoku na USA tak, ako o tom referujú iné proroctvá a sny niektorých Američanov (http://mpgavlak.blog.pravda.sk/2015/09/25/3-sv-vojna-v-proroctvach-sme-na-pokraji-biblickej-apokalypsy/).

 

Treba však na rovinu povedať, že už bolo príliš veľa apokalyptických dátumov na to, aby sme bezmyšlienkovito verili, že toto je tá pravá interpretácia. V 99 percentách sú podobné interpretácie mylné a dúfam, že je tomu aj tento krát.

 

 

PÁPEŽ, KTORÝ ZASVATÍ RUSKO

Žiadam vás, aby bolo Rusko zasvätené môjmu Najsvätejšiemu Srdcu a aby zaň bola vedená Eucharistia odprosenia každú prvú Sobotu. Ak budú moje požiadavky vyslyšané, Rusko sa obráti a bude mier; ak nie, krajina bude rozširovať svoje bludy do celého sveta, spôsobí vojny a prenasledovanie Cirkvi. Dobrí budú zavraždení; Svätý otec bude veľmi trpieť; mnohé národy budú zničené. Na konci však bude moje Nepoškvrnené Srdce triumfovať. Svätý otec mi zasvätí Rusko, to sa obráti a svetu bude dané obdobie mieru.

Úryvok z Tretieho fatimského proroctva, vatican.va

(http://www.vatican.va/roman_curia/congregations/cfaith/documents/rc_con_cfaith_doc_20000626_message-fatima_en.html)

 

Pred rokmi som čítal proroctvo od jedného muža, ktorý tvrdil, že sa mu zjavuje Panna Mária a že mu bolo vyjavené, že doterajšie zasväcovanie Ruska nebolo úspešne, ako aj to, ktorý pápež skutočne Rusko platne zasvätí. Bohužiaľ, od tej doby sa mi toto proroctvo nedarí nájsť. Ono je to v podstate asi jedno, lebo by sa opäť nedalo dokázať, či si dotyčný nevymýšľa, keďže sa nachádzalo na relatívne pochybných stránkach. V každom prípade, čo si pamätám, ten človek povedal niečo takéhoto:

Nie, Benedikt XVI. ešte Rusko nezasvätí. Učiní tak až pápež, ktorý príde po ňom. Tento pápež však v tom čase bude už v exile mimo Ríma; a samotné zasvätenie urobí až v dobe, kedy Rusko náhle a neočakávane obsadí veľkú časť sveta.

 

Je to síce uvedené už v predchádzajúcom článku, ale jeden nikdy nevie…

Pred III. svetovou vojnou sa – podľa týchto proroctiev – má udiať niekoľko zásadných udalostí, ktoré majú byť pre Boží ľud signálom, čo sa blíži. Niektoré z týchto varujúcich udalostí by mali byť tieto:

  • Rusko náhle a nečakane obsadí časť Turecka, celkom určite to bude zahrňovať mesto Istambul
  • Na západnom pobreží USA má dôjsť k nejakej násilnej udalosti; buď nastane nejaký masívny teroristický útok, podobný tomu z 11. septembra; alebo (pravdepodobnejšie) by malo dôjsť k nejakej obrovskej prírodnej katastrofe – asi zaplaveniu rozsiahlych oblastí – táto katastrofa však má byť vyvolaná umelo
  • Na oblohe sa zjaví jasná a niečím absolútne výnimočná kométa; mnohé predpovede hovoria o tom, že kusy akejsi kométy majú zasiahnuť Zem a spôsobiť – okrem iného – prílivové vlny
  • Bezprostredným varovaním blížiacej sa invázie z Východu majú byť dve nečakané a kruté občianske vojny, ktoré budú vedené ako prenasledovanie Cirkvi; prvá vypukne vo Francúzsku, niekoľko mesiacov po nej bude následovať  Taliansko – a pápež bude musieť opustiť mesto Rím

 

 

  1. svetová vojna bude masivná invázia Východu na Západ. Z katolického hľadiska pôjde o obrovský Diablov pokus o definitívne zničenie Katolíckej cirkvi – jedinej inštitúcie založenej samým Bohom, ako aj Kresťanov a Kresťanstva ako takého. Nepodarí sa, pretože cirkev pekelné brány nikdy nepremôžu.

 

 

„… A STRAŠNÝ SUDCA BUDE SÚDIŤ ĽUD.“

Toto sú slová, ktorým je Malachiášove proroctvo zakončené. Ale čo znamenajú? Vojny a revolúcie sú jedna vec, avšak táto časť zrejme odkazuje na iný – mierne pozapomenutý –druh proroctiev – na proroctvá o 3 dňoch temnoty.

Čo to presne majú byť tie 3 dni temnoty, to nevie povedať nikto. Avšak proroctvá o nich sú u katolíckych svätcov vcelku bežné. Udalosť má nastať počas alebo tesne po období vojen. Má ísť o nadprirodzenú udalosť, skutočný „Boží súd.“ Tri dni má byť tma po celom svete a ľudia, ktorí nebudú ukrytí a nebudú činiť pokánie, zahynú.

Znakom, že sa tento trest blíži, má byť zvláštna a neprirodzená zima po celom svete v období, kedy by nemala byť.

Do 6. obdobia cirkvi bude dovolené vstúpiť len skutočne dobrým a bohabojným ľuďom.

 

 

ZÁVEROM

Dôležité je uvedomiť si, že aj samotná cirkev učí, že proroctvá sú formou varovania, a tým pádom sa nemusia ani uskutočniť. Všetko závisí na ľuďoch samotných – ako žijú/nežijú podľa Božích prikázaní. V tomto smere to však, bohužiaľ, vypadá dosť biedne a po poriadnom výprasku si – z katolíckeho hľadiska – doslova koledujeme. To je nepopierateľný fakt.

Avšak tí, ktorí žijú podľa prikázaní, sa nemajú čoho obávať; veď Boh bude vždy s nimi. A to je to najdôležitejšie a najkrajšie posolstvo všetkých týchto proroctiev.

Príručka, ako sa zachovať počas nukleárneho a chemického útoku

10.04.2024

V období studenej vojny boli výcviky prežitia nukleárneho či chemického útoku vcelku bežnou praxou na školách a v zamestnaniach. Dnes však žijeme v dobe, kedy sa o podobných veciach už takmer 30 rokov nehovorí a tak nikto presne nevie, ako by sa mal v prípade podobných katastrofických scenárov zachovať. Možno by preto bolo dobré si nejaké veci pripomenúť. [...]

Nové predpovede odborníkov naznačujú, že budúca veľká vojna sa bude nápadne podobať na tú opísanú v katolíckych proroctvách

18.01.2024

Jedným skutočne zaujímavým kanálom na youtube je ten s názvom Whatifaltist, ktorý prevádzkuje kanadsko-americký polyhystor Rudyard Lynch. O kanály som písal v súvislosti s jedným jeho videom o prínose kresťanstva pre civilizácie: „Kresťanstvo upadá kvôli svojej otvorenosti voči nekresťanskému svetu a snahe odbúravať aj posledné povinnosti“ – (christianitas.sk) V [...]

Do blízkosti Zeme sa rúti „rozpadnutá kométa“ nie nepodobná tým z katolíckych proroctiev

31.10.2023

Jedným zo znamení veľkého Božieho trestu na túto skazenú generáciu – nukleárnej 3. svetovej vojny – má byť podľa katolíckych proroctiev aj akási „rozpadnutá kométa“, ktorej úlomky budú dopadať na Zem. Médiá priniesli správu, že veľmi podobný objekt sa práve rúti do našej Slnečnej sústavy. Kométy vždy boli znamením Božieho trestu Každý deň [...]

Lukasenkova atletka

Lukašenko prezradil, kedy odíde. Ženu na čele štátu nechce, ale atlétku, ktorá neznáša dúhové farby, by podporil

25.04.2024 19:00

Alexandr Lukašenko tvrdí, že Bielorusom sa žije oveľa lepšie ako pred tromi desaťročiami. Ako vyzerá porovnanie ich finančných pomerov so Slovákmi?

Praha, masová streľba, Česko

Strelec z pražskej univerzity netrpel duševnou poruchou, motív úrady oznámia čoskoro

25.04.2024 18:21

V hlavnej budove Filozofickej fakulty UK v Prahe 21. decembra 2023 jej študent zastrelil 13 ľudí a jedna osoba neskôr zomrela v nemocnici.

polícia oživovanie

VIDEO: Išlo o sekundy. Petržalskí policajti nezaváhali, zachránili život mužovi

25.04.2024 18:00

Policajti sa pristavili pri dopravnej nehode, keď si zrazu všimli na zemi muža v bezvedomí.

jazierko, záhradné jazierko, zima, mráz

SHMÚ: Na celom Slovensku sa v noci môže vyskytnúť prízemný mráz

25.04.2024 17:18

Slovenský hydrometeorologický ústav vydal výstrahu prvého stupňa.