Založ si blog

Bol by aj R. Reagan takto zbabelo ustupoval pred putinovským Ruskom?

Ronald Wilson Reagan je dnes v Amerike považovaný za zatiaľ posledného veľkého prezidenta, skutočného velikána, porovnateľného snáď len s Washingtonom, Lincolnom, či Kennedym.  Svojou neústupčivosťou, tvrdým antikomunizmom a morálnymi hodnotami nielenže dosiahol rozpad komunistického molocha, ale aj vrchol Západnej civilizácie ako takej.  

 

Ak nič v živote nestojí za najvyššiu obetu, čo potom? Až keď nás nepriateľ obkľúči? Mal Mojžiš povedať deťom Izraela, aby radšej žili v otroctve pod faraónmi? Mal Ježiš odmietnuť svoj kríž? … Vy i ja musíme mať odvahu povedať našim nepriateľom: „Je cena, ktorú nezaplatíme. Je čiara, za ktorú neprejdeme.“

Ronald Reagan

 

V súčasnej dobe sme svedkami toho, že sa americká moc v globále sťahuje (aj keď väčšina krčmových odborníkov je opačného názoru). Obama si povedal že už bolo vojen a zbrojenia dosť, poďme sa radšej kamarátiť. Áno, takto to možno funguje niekde na detskom pieskovisku, ale rozhodne nie vo svetovej politike. A už vôbec nie v škole KGB. Tam je „kamarátenie sa“ slabosťou, ktorú treba využiť vo svojej prospech.

 

A je to práve príklad pána Ronalda Reagana nám ukazuje, že zbrojenie neslúži na vojnu, ale na prevenciu proti vojne. Má to svoju logiku. Potenciálny zlodej skôr prepadne bezbrannú babičku, ako týpka s čiernym karatistickým pásom.

 

To, že sa Obama politicky a vojensky sťahuje, pritom vytvorilo akési vákuum. No a toto vákuum je postupne zaplňované Ruskom, Čínou, Iránom a Islamským štátom. Práve s týmto procesom je spojená aj utečenecká vlna. Nie je náhoda, že začala s ústupom USA a nástupom Východu. Je to akési domino … ak nie zámerne pôsobená činnosť.

 

Trošku sa pritom zastavím: všetky vojenské doktríny hovoria, že prvým krokom na ceste k víťazstvu nad nepriateľom, je rozoštvanie jeho spojencov. Najskôr ich treba rozoštvať (potajomky, intrigami) a potom ich jedného po druhom zničiť. Svojho hlavného protivníka musíte zbaviť všetkých jeho priateľov, úplne ho izolovať; musí znenávidieť seba samého. Presne toto sa deje dnes na Západe. Utečenci pôsobia ako element, ktorý ničí jednotlivé pojivká medzi štátmi Západu. Asi nie je náhoda ani to, že je to práve Ruská federácia, ktorá je najväčším podporovateľom osamostatnenia sa či už Škótska, Baskitska, atp. Do tejto kategórie spadá aj finančná podpora extrémistickým politickým zoskupeniam.

 

Ak chcú Rusko a Čína na medzinárodnej scéne uspieť, musia rozdrobiť NATO a EÚ a sami byť pri tom v čo najtesnejšom spojenectve. Presne to sa aj deje. A v blízkej budúcnosti sa to bude diať v čoraz zostrenejšej podobe. Nebudú sa drobiť len nadnárodné organizácie. Z toho istého dôvodu to bude vrieť aj vo vnútri štátov. Nebude to naša výhra. Naopak. Bude to naša veľká prehra.

 

Je veľa rôznych dôvodov, prečo sa vojny v minulosti diali. Ale jedno spoločné mali: tí, ktorí mali byť pripravení, pripravení neboli. A čo môže byť pre vlka lákavejšie než veľký a nikým nestrážený ovčinec?

 

Zlo sa na tento svet neustále vracia; vždy ale v pozmenenej podobe. Zlo, ktoré sme porazili, sa znova vráti. A potom znova. A potom znova. Bude tomu tak až do konca vekov. Problém však je, že Lucifer sa vždy tvári ako „anjel svetla.“ V každej epoche ho teda treba najprv odmaskovať. Aj ten Hitler neustále spieval o mieri, čím dokonale miatol všetkých naokolo. No tento anjel mieru sa nakoniec ukázal byť bohom vojny.   

 

Väčšina ľudí dnes považuje za tohto „zamaskovaného Lucifera“ USA. Obama, Bush a Clinton sú však smiešni tajtrlíci a nie nemilosrdne efektívni štátnici, akých má Lucifer rád, akých si hýčka; akými boli Napoleon, Hitler aj Stalin a akým je aj … Vladimír Putin.

 

Nie, Ronald Reagan by sa rožkom opiť nenechal. Na rozdiel od dnešných slabučkých lídrov USA a EÚ.

Nové predpovede odborníkov naznačujú, že budúca veľká vojna sa bude nápadne podobať na tú opísanú v katolíckych proroctvách

18.01.2024

Jedným skutočne zaujímavým kanálom na youtube je ten s názvom Whatifaltist, ktorý prevádzkuje kanadsko-americký polyhystor Rudyard Lynch. O kanály som písal v súvislosti s jedným jeho videom o prínose kresťanstva pre civilizácie: „Kresťanstvo upadá kvôli svojej otvorenosti voči nekresťanskému svetu a snahe odbúravať aj posledné povinnosti“ – (christianitas.sk) V [...]

Do blízkosti Zeme sa rúti „rozpadnutá kométa“ nie nepodobná tým z katolíckych proroctiev

31.10.2023

Jedným zo znamení veľkého Božieho trestu na túto skazenú generáciu – nukleárnej 3. svetovej vojny – má byť podľa katolíckych proroctiev aj akási „rozpadnutá kométa“, ktorej úlomky budú dopadať na Zem. Médiá priniesli správu, že veľmi podobný objekt sa práve rúti do našej Slnečnej sústavy. Kométy vždy boli znamením Božieho trestu Každý deň [...]

Memorandum o potrebe zbližovania stredoeurópskych národov na báze národno-konzervatívnych hodnôt

30.10.2023

(vypracoval Matej Gavlák, 30.10. 2023) Na zachovanie našich starobylých národov je potreba zmena uvažovania a zmena taktiky stredoeurópskych národno-konzervatívnych síl. 1) Politická realita stredoeurópskeho priestoru a) Geopoliticky a historicky je stredná Európa do značnej miery jeden celok s veľmi podobnou mentalitou, podobnými problémami a podobnými [...]

Jaroslav Haščák

V kauze Gorila opäť obvinili Haščáka a ďalšie osoby

19.03.2024 09:36, aktualizované: 09:57

Ide o trestné činy založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny či korupčné trestné činy.

Kurimany, zrútený most

Nemeckú statičku Sabine H. uznal súd za nevinnú v kauze spadnutého mosta na Spiši

19.03.2024 09:24

Tragédia si v novembri 2011 vyžiadala štyri ľudské obete a ďalších zranených.

Štefan Harabin, ta3

VIDEO: Prezidentský kandidát Štefan Harabin. Rusko nepovažuje za agresora, chce neutralitu Slovenska

19.03.2024 07:00

O post prezidenta Slovenskej republiky vo voľbách v roku 2024 sa uchádza 10 ľudí.

vojna na Ukrajine

ONLINE: Michel: Aby bol v Európe mier, musí sa pripraviť na vojnu. Volá po vojnovej ekonomike

19.03.2024 06:15, aktualizované: 09:39

Ak nebude reakcia EÚ správna a neposkytne Ukrajine dostatočnú podporu, aby zastavila Rusko, budeme ďalší na rade, tvrdí šéf Európskej rady Michel.