Založ si blog

Takže už aj Poliaci sú „fašisti“

V dnešnej dobe sa každému štátu národu a jednotlivcovi, ktorému sa nepáčia kroky ruskej politiky, dostáva nálepka „fašistu.“ Po USA, Británii, Ukrajine, pobaltských štátoch a Gruzínsku prišlo na rad Poľsko. A pritom sú jeho kroky nielen logické, ale doslova nevyhnutné.

 

 

Poľsko je ako skala. Môžu ju zatopiť vody povodne, no keď tie opadnú, táto skala bude naďalej neohrozene stáť na svojom mieste.

Winston Chruchill

 

Odkedy sa v Poľsku dostala k moci  strana PiS (Právo a spravodlivosť), začali sa u našich susedov diať veci. Mnohé z jej krokov sú kritizované z Bruselu, za „obmedzovanie práv slobodného prejavu“ a kadečo iné.  Áno, je možné, že sú prejavy určitých ľudí obmedzované. Ide hlavne o tak zvanú „ruskú piatu kolónu.“

 

Sú to ľudia, nutno podotknúť že zväčša anonymní, ktorí svojimi príspevkami a názormi sústavne podkopávajú nielen nadnárodné organizácie, ale dokonca aj suverénne štáty. A to s jediným cieľom: ľudia už nemajú poslúchať svoje vlastné autority – historikov, politikov, vedcov, kňazov, ale „autority“ zo zahraničia. Konkrétne z Ruska. Hlavne z Kremľa.

 

A tak sa celé sociálne väzby rútia a bortia a my tomu tlieskame. Veď Vladimir Vladimirovič nás príde zachrániť.

 

Je len správne, že sa tomu rozhodla poľská vláda postaviť. Je totiž ilúziou, že žijeme v bezpečnom svete. Tak tomu bolo možno pred desiatimi rokmi. No nie dnes. A výnimočné situácie si vyžadujú výnimočné riešenia. Pretože prvým úspechom nepriateľa je jeho tichá akceptácia. Keď sa toto udeje, potom sa už rozširuje ako plevel. Ostatne, my sami sme toho svedkami.

 

Mali by sme si vziať z Poľska príklad. A nielen to. Keď sa za II. Svetovej vojny krčili československí vojaci v bunkroch kdesi v severnej Afrike, boli s nimi aj ich poľskí priatelia. Jedni aj druhí si sypali popol na hlavu, za žabomyšie vojny a sváry, ktoré sa občas u našich národov vyskytovali. Pretože keby spolu držali, Hitler by ich nikdy tak ľahko a jednoducho nepokoril. Národy Československa a Poľska si vtedy sa prisľúbili, že budú držať spolu a už nikdy nedopustia, aby sa história opakovala.

 

Je dobré si tento sľub z času na čas pripomínať.

 

Pretože aj napriek občasným historickým ťahaniciam, Slováci nemajú väčšieho a vernejšieho priateľa, než akým je veľký a slávny poľský národ. Poliaci majú niečo, čo my nemáme: strategické myslenie; akýsi zvláštny inštinkt, ktorý im hovorí, čo robiť, keď sa začne domček sypať. To u nás nikto nevie.

 

Keď bolo Francúzsko v roku 1940 tesne pred svojim pádom, Briti im navrhli projekt akejsi spoločnej ´personálnej únie´: obe vlády by v podstate rokovali ako jedna, pričom Francúzski občania v Británii a naopak by mali postavenie, ako domáci. Bohužiaľ, francúzska vláda tento návrh neakceptovala.

 

Možno by mohlo byť na zváženie, či by sme v zlých časoch nedali podobní návrh aj my Poliakom. Nikoho bližšieho, kto by nám bol schopný rázne a efektívne pomôcť, už totiž nemáme.

 

 

Nové predpovede odborníkov naznačujú, že budúca veľká vojna sa bude nápadne podobať na tú opísanú v katolíckych proroctvách

18.01.2024

Jedným skutočne zaujímavým kanálom na youtube je ten s názvom Whatifaltist, ktorý prevádzkuje kanadsko-americký polyhystor Rudyard Lynch. O kanály som písal v súvislosti s jedným jeho videom o prínose kresťanstva pre civilizácie: „Kresťanstvo upadá kvôli svojej otvorenosti voči nekresťanskému svetu a snahe odbúravať aj posledné povinnosti“ – (christianitas.sk) V [...]

Do blízkosti Zeme sa rúti „rozpadnutá kométa“ nie nepodobná tým z katolíckych proroctiev

31.10.2023

Jedným zo znamení veľkého Božieho trestu na túto skazenú generáciu – nukleárnej 3. svetovej vojny – má byť podľa katolíckych proroctiev aj akási „rozpadnutá kométa“, ktorej úlomky budú dopadať na Zem. Médiá priniesli správu, že veľmi podobný objekt sa práve rúti do našej Slnečnej sústavy. Kométy vždy boli znamením Božieho trestu Každý deň [...]

Memorandum o potrebe zbližovania stredoeurópskych národov na báze národno-konzervatívnych hodnôt

30.10.2023

(vypracoval Matej Gavlák, 30.10. 2023) Na zachovanie našich starobylých národov je potreba zmena uvažovania a zmena taktiky stredoeurópskych národno-konzervatívnych síl. 1) Politická realita stredoeurópskeho priestoru a) Geopoliticky a historicky je stredná Európa do značnej miery jeden celok s veľmi podobnou mentalitou, podobnými problémami a podobnými [...]

Jaroslav Haščák

V kauze Gorila opäť obvinili Haščáka a ďalšie osoby

19.03.2024 09:36, aktualizované: 09:57

Ide o trestné činy založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny či korupčné trestné činy.

Kurimany, zrútený most

Nemeckú statičku Sabine H. uznal súd za nevinnú v kauze spadnutého mosta na Spiši

19.03.2024 09:24

Tragédia si v novembri 2011 vyžiadala štyri ľudské obete a ďalších zranených.

Štefan Harabin, ta3

VIDEO: Prezidentský kandidát Štefan Harabin. Rusko nepovažuje za agresora, chce neutralitu Slovenska

19.03.2024 07:00

O post prezidenta Slovenskej republiky vo voľbách v roku 2024 sa uchádza 10 ľudí.

vojna na Ukrajine

ONLINE: Michel: Aby bol v Európe mier, musí sa pripraviť na vojnu. Volá po vojnovej ekonomike

19.03.2024 06:15, aktualizované: 09:39

Ak nebude reakcia EÚ správna a neposkytne Ukrajine dostatočnú podporu, aby zastavila Rusko, budeme ďalší na rade, tvrdí šéf Európskej rady Michel.