Založ si blog

Proroctvo sv. Nila o našich časoch

Sv. Nilus sa narodil okolo roku 910 do rodiny gréckych emigrantov žijúcich na juhu Talianska. Bol známy svojim asketickým a hĺbavým životným štýlom, a nie je náhodou, že sa stal zakladateľom niekoľkých gréckokatolíckych kláštorov na Apeninskom polostrove. Počas života bol tiež nútený bojovať proti antipápežovi Philogatovi. Práve sv. Nilovi sú pripisované nižšie uvedené slová:

 

(http://2.bp.blogspot.com)

 

* * *

 

„Po roku 1900, keď sa čas priblíži ku polovici 20. storočia, ľudia tých čias budú na nepoznanie. Keď sa priblíži času adventu Antikrista, ľudská myseľ sa zatemní telesnými žiadosťami, a bezprávie bude mocnejšie ako kedykoľvek pred tým. Vtedy sa svet zmení na nepoznanie.

Výzor ľudí sa vo všeobecnosti zmení a bude nemožné rozoznať muža od ženy, kvôli ich nehanebnému oblečeniu a účesom. Títo ľudia budú krutí; budú ako divá zver vábená Antikristom. Zmizne úcta k rodičom a starším ľuďom, lásky viac nebude a pastieri cirkvi, biskupi a kňazi, sa stanú zbytočnými mužmi. Sami nebudú vedieť rozoznať svoju pravú ruku od ľavej.

V tom čase sa zmení morálka aj tradície kresťanov a vôbec celej cirkvi. Ľudia zabudnú na skromnosť, mrhanie bude všadeprítomné. Falošnosť a chamtivosť nadobudnú nevídané rozmery a beda tým, čo budú hromadiť poklady. Smilstvo (sexuálny život mimo manželstva), cudzoložstvo (rozvedení a znovuzosobášení), homosexualita, skryté skutky a vraždy budú na dennom poriadku.

 

(http://www.thegatenewcastle.co.uk/party-planner)

 

V tých vzdialených časoch budú ľudia vďaka moci svojich zločinov a celkovej zvrhlosti zbavení milostí Ducha Svätého, ktoré získali pri krste.

Božím cirkvám budú odopretí bohabojní a zbožní kňazi, a beda všetkým kresťanom žijúcich v tých časoch; úplne stratia svoju vieru, pretože im nikto neukáže svetlo pravdy. Potom sa odčlenia od ostatného sveta zakladajúc ostrovčeky svätosti, kde budú hľadať svetlo vo svojich duchovných trápeniach. Všade však budú nachádzať prekážky a zábrany. Všetko toto sa bude diať, pretože Antikrist chce byť pánom všetkého a vládcom celého vesmíru. Bude činiť zázraky a fantastické skutky.

Bude to on, kto predá zvrhlé múdrosti istému nešťastnému človeku a ten potom objaví spôsob akým budú môcť ľudia medzi sebou komunikovať z jedného konca zeme až na druhý (internet, či celosvetová telekomunikačná sieť). V tých časoch tiež budú ľudia lietať po oblohe ako vtáci a ponárať sa do hlbín oceánov ako ryby. A keď konečne všetko toto dosiahnu, dožívať budú svoje životy títo nešťastníci v blahobyte, nebadajúc, úbohé duše, že boli celý čas klamaní Antikristom. Napokon – ten rúhač! – tak zaplní vedu namyslenosťou, že ich bude vyvádzať z pravej cesty aby stratili svoju vieru v existenciu Boha v troch podobách.

Potom sa dobrý Boh pozrie dole na ľudskú rasu a skráti tieto dni, aby aspoň tých pár verných bolo zachránených, pretože nepriateľ bude chcieť ešte aj vyvolených voviesť do pokušenia, ak to bude možné… Vtedy sa z ničoho nič zjaví meč trestu a zabije rúhača a aj jeho služobníkov.“

 

* * *

 

Naša doba je naozaj výnimočná, ani nie tak kvôli všetkým tým technickým zázrakom – stíhačkám piatej generácie, elektromobilom, rýchlovlakom, dronom, či súkromným raketám – ktoré si nevedeli predstaviť ani tí najväčší autori science fiction minulých dvoch storočí;

ale hlavne kvôli tomu, že odkedy prvé európske kmene prijali kresťanstvo za svoje náboženstvo, nebol Západný svet ešte nikdy tak odtrhnutý od svojho Boha, ako je tomu dnes.  Existujú odhady, podľa ktorých bude v roku 2048 vo Francúzsku pokrstené posledné dieťa.

Ak žiaden Boh neexistuje, ak bol Ježiš Kristus len pomätený fanatik (ak vôbec niekedy žil nejaký muž menom Ježiš Kristus), v podstate je to jedno. Od polyteizmus, cez monoteizmus, až k ateizmu, tak sa to hovorí, nie?

Avšak ak Boh naozaj existuje, ak Kristus bol synom božím zrodeným z Márie Panny, potom naozaj môžeme mať ako ľudstvo – aj ako národ – veľmi vážny  problém. Starí Izraeliti by vedeli rozprávať, čo všetko sa im prihodilo, keď odpadli od Boha. Jonáš (ten, čo ho to zhltla veľryba) bol Bohom vyslaný do mesta Ninive, aby ho varoval: mesto žije hriešne a ak sa jeho obyvatelia neobrátia a nezačnú činiť pokánie, bude zničené. Mesto bolo ušetrené, lebo sa obrátilo. Na rozdiel od Sodomy a Gomory.

 

„Dejiny minulého storočia, to je hlavne masívne odkresťančovanie celého Západu.“

Michel Houellebecq

Príručka, ako sa zachovať počas nukleárneho a chemického útoku

10.04.2024

V období studenej vojny boli výcviky prežitia nukleárneho či chemického útoku vcelku bežnou praxou na školách a v zamestnaniach. Dnes však žijeme v dobe, kedy sa o podobných veciach už takmer 30 rokov nehovorí a tak nikto presne nevie, ako by sa mal v prípade podobných katastrofických scenárov zachovať. Možno by preto bolo dobré si nejaké veci pripomenúť. [...]

Nové predpovede odborníkov naznačujú, že budúca veľká vojna sa bude nápadne podobať na tú opísanú v katolíckych proroctvách

18.01.2024

Jedným skutočne zaujímavým kanálom na youtube je ten s názvom Whatifaltist, ktorý prevádzkuje kanadsko-americký polyhystor Rudyard Lynch. O kanály som písal v súvislosti s jedným jeho videom o prínose kresťanstva pre civilizácie: „Kresťanstvo upadá kvôli svojej otvorenosti voči nekresťanskému svetu a snahe odbúravať aj posledné povinnosti“ – (christianitas.sk) V [...]

Do blízkosti Zeme sa rúti „rozpadnutá kométa“ nie nepodobná tým z katolíckych proroctiev

31.10.2023

Jedným zo znamení veľkého Božieho trestu na túto skazenú generáciu – nukleárnej 3. svetovej vojny – má byť podľa katolíckych proroctiev aj akási „rozpadnutá kométa“, ktorej úlomky budú dopadať na Zem. Médiá priniesli správu, že veľmi podobný objekt sa práve rúti do našej Slnečnej sústavy. Kométy vždy boli znamením Božieho trestu Každý deň [...]

Medveď

V košickej zoo sa Xene narodilo medvieďa Ares

19.04.2024 13:08

Jeho genetická hodnota je mimoriadne cenná pre európsky záchranný program.

izrael, palestína, západný breh jordánu, evakuácia, amona

EÚ po prvý raz uvalila sankcie na izraelských osadníkov pre útoky na Palestínčanov

19.04.2024 13:07, aktualizované: 13:20

Palestínčania chcú, aby Západný breh bol súčasťou ich budúceho štátu.

Rudolf Huliak

SaS podá návrh na odvolanie Huliaka z postu predsedu výboru

19.04.2024 13:00

Hlina tvrdí, že podnet bude musieť byť zaradený na rokovanie a musí byť o ňom rozprava.

Čierny kašeľ / Pertussis /

Čierny kašeľ v Bratislavskom kraji: Hygienici evidujú 74 prípadov ochorenia

19.04.2024 12:21

Najvyššia vekovo špecifická chorobnosť bola zistená vo vekovej skupine nularočných osôb.