Založ si blog

„Keď Anglicko začne strácať svoju moc, zničenie Paríža bude na dohľad“

Dôležité katolícke proroctvá ktoré naznačujú, že prípadný rozpad Veľkej Británie môže byť v skutočnosti neblahým znamením Božieho hnevu voči hriešnemu ľudstvu.

 

Otec Nectou

 

„Ako keď figovník vypustí svoje lístie, je to znamenie, že leto je blízko; tak keď Anglicko začne strácať svoju moc, zničenie Paríža bude na dohľad. Toto bude znamením. Anglicko zakúsi vo svojom vývoji ešte strašnejšiu revolúciu než bola tá, ktorá postihla Francúzsko. Táto revolúcia bude trvať tak dlho, pokým Francúzsko neobnoví svoju silu, potom sa do Anglicka navráti mier.“

 

o. G. Culleton: „Prophets and Our Times,“ s. 176

(https://archive.org/details/TheProphetsAndOurTimes/page/n91/mode/2up/search/wane)

 

 

Toto proroctvo som po prvý krát spomenul už v článku „3. svetová vojna v proroctvách 3: Víťaz od Západu“:  https://mpgavlak.blog.pravda.sk/2015/10/24/3-svetova-vojna-v-proroctvach-3-vitaz-od-zapadu/

 

V druhej knihe som však našiel od toho istého autora iné proroctvo (to isté, len pozmenené?), ktoré takisto spomína „Anglicko strácajúce svoju moc“:

 

Otec Nectou

„Veľké množstvo ľudí stratí svoje životy v tých časoch plných pohrôm, ale zlí aj tak nezvíťazia. Skutočne sa pokúsia zničiť celú Cirkev, ale nebude im daný dostatok času, pretože tá desivá kríza bude len krátkeho trvania. Keď všetko bude považované za stratené, všetko sa náhle zachráni. Táto katastrofa sa udeje krátko potom, čo Anglicko začne strácať svoju moc. Toto bude znamením. Anglicko zakúsi vo svojom vývoji ešte strašnejšiu revolúciu než bola tá, ktorá postihla Francúzsko. Táto revolúcia bude trvať tak dlho, pokým Francúzsko neobnoví svoju silu, potom sa do Anglicka navráti mier.

Počas tejto revolúcie, ktorá zasiahne celý svet a nielen Francúzsko, Paríž bude tak kompletne zničený, že dvadsať rokov po týchto udalostiach pôjdu otcovia so svojimi synmi medzi jeho ruinami a synovia sa ich budú pýtať, čo to bolo za miesto. Dostane sa im odpovede: „Dieťa moje, toto bolo veľké mesto, ktoré však Boh zničil pre jeho zločiny (voči Nemu).““

 

Y. Dupont, „Catholic Prophecy,“ s. 48
(https://archive.org/stream/CatholicProphecy#page/n47/mode/2up/search/england)

 

 

 

gloria.tv

D’après Nostradamus, le Royaume-Uni de Grande-Bretagne s’effondrera pour donner naissance à quatre royaumes, du temps du Grand Monarque : Royaume d’Irlande, Royaume d’Ecosse, Royaume de Galles, Royaume d’Angleterre. C’est la France, grâce à son roi, qui sortira la première de ses malheurs et ira aider les autres pays d’Europe à retrouver la paix.

 

„Podľa Nostradama sa Spojené kráľovstvo Veľkej Británie rozpadne na štyri kráľovstvá v čase (pred vystúpením) Veľkého kráľa: na Kráľovstvo Írske, Kráľovstvo Škótske, Kráľovstvo Waleské, Kráľovstvo Anglické. Bude to Francúzsko, skrz svojho kráľa, kto ukončí ich nešťastie a dopomôže aj ostatným európskym krajinám znovunadobudnúť mier.“

(https://gloria.tv/post/ZavcUZFWTwv64YS1yXWpnMbbc)

 

Už v článku 3. svetová vojna v proroctvách 3: Víťaz od Západu“ som poukázal na to, že podľa rôznych katolíckych proroctiev má z anarchie francúzskej občianskej vojny povstať akýsi muž, potomok francúzskych kráľov, ktorý sa sám „zmocní trónu,“ „vyženie nepriateľov vonkajších aj vnútorných,“  „obnoví kráľovstvo“ a „dosadí nového pápeža.“ Tento človek je vo všeobecnosti v týchto proroctvách nazývaný „Veľkým kráľom“ (le Grand Monarque, the Great Monarch).

Podľa tohto zápisku sa má pred jeho povstaním – a teda tesne pred francúzskou občianskou vojnou – Veľká Británia skutočne rozpadnúť na štyri krajiny – nezávislé Írsko, Škótsko, Wales a Anglicko.  

 

 

* * *

 

Tak ako Dobšinský zbieral rozprávky, tak istý pán menom Yves Dupont zbieral proroctvá spísané rôznymi katolíckymi svätcami. Tie potom vydal v knihe s jednoduchým názvom „Catholic Prophecy.“ Tieto rôzne proroctvá z rôznych dôb a od rôznych autorov sú mimoriadne zaujímavé v tom, že akoby hovorili jeden a ten istý príbeh, vždy len z trošku iného uhlu pohľadu.

Avšak podstata je VŽDY tá istá: pre hriechy ľudstva – laikov, ale aj kňazov – strestá Boh ľudí dvoma strašnými spôsobmi – nukleárnou vojnou a troma dňami temnoty.

 

A) Toto „Obdobie trestu“ má začať ničivou občianskou vojnou vo Francúzsku, kedy „bude horieť celý Paríž,“ ale aj ďalšie miesta po krajine.

O pár mesiacov na to vypuknú ešte väčšie nepokoje v Ríme, davy začnú prenasledovať a zabíjať kňazov, ako aj ďalších predstaviteľov cirkvi, a „pápež utečie z Ríma.“

Práve v období nepokojov v Ríme má Boh ukázať posledné veľké varovanie, aby sa ľudia obrátili, kým je čas – výnimočne jasnú kométu, ktorej úlomky dopadnú na zem a spôsobia masívne prílivové vlny.

 

B) Občianske vojny budú dlho pripravovanou podvratnou akciou ruských vojenských zložiek – keď bude situácia vo Francúzsku a Taliansku najhoršia, ruské vojská najprv zaútočia na Turecko. Táto udalosť bude v budúcnosti považovaná za začiatok 3. svetovej vojny.

Vrchol však nastane až o čosi neskôr, keď Rusi spolu s moslimskými národmi podniknú inváziu do Európy a ich spojenci Číňania sa vylodia na západnom pobreží USA.

 

C) Nukleárna vojna bude prvým Božím trestom, no príde ešte druhý – Tri dni temnoty. Tie definitívne pomôžu Božiemu ľudu poraziť tri tyranské mocnosti z Východu a zvyšky obyvateľov z Ruska, Číny, moslimských národov, ba aj Izraela sa dajú na katolícku vieru a uznajú nového pápeža za jediného zástupcu Boha na zemi. (O tzv. Troch dňoch temnoty viac  tu: https://mpgavlak.blog.pravda.sk/2019/08/29/tri-dni-temnoty-vymysel-alebo-skutocne-proroctvo/)

 

D) Podľa blahoslaveného Holzhausera má takto skončiť „naša doba“ – piate obdobie Cirkvi– a začať má nové, šieste obdobie. Bude to doba, kedy sa celý svet obráti ku Kristovi skrze jedinú pravú Rímskokatolícku cirkev.

Toto obdobie však bude trvať len do sto rokov, potom nadíde siedma doba – obdobie totálneho úpadku viery, horšieho ako je dnes. V siedmej dobe sa vlády nad svetom zmocní biblický Antikrist a po 3 a pol roku nevídanej tyranie bude porazený Druhým príchodom Pána Ježiša Krista.

 

Amen!

 

(http://www.freerepublic.com/focus/f-religion/2806973/posts)

Obr.: Súčasnosť – Nepokoje a vojna – Pápež uteká z Ríma – Zjavenie nového pápeža a Veľkého kráľa – 3 dni temnoty– Doba mieru –  Zjavenie Antikrista

 

 

P.S.: Najúčinnejšou duchovnou zbraňou je modlitba sv. ruženca. Panna Mária sľúbila špeciálnu ochranu a starostlivosť o tých, ktorí sa jej ruženec modlia.

Nové predpovede odborníkov naznačujú, že budúca veľká vojna sa bude nápadne podobať na tú opísanú v katolíckych proroctvách

18.01.2024

Jedným skutočne zaujímavým kanálom na youtube je ten s názvom Whatifaltist, ktorý prevádzkuje kanadsko-americký polyhystor Rudyard Lynch. O kanály som písal v súvislosti s jedným jeho videom o prínose kresťanstva pre civilizácie: „Kresťanstvo upadá kvôli svojej otvorenosti voči nekresťanskému svetu a snahe odbúravať aj posledné povinnosti“ – (christianitas.sk) V [...]

Do blízkosti Zeme sa rúti „rozpadnutá kométa“ nie nepodobná tým z katolíckych proroctiev

31.10.2023

Jedným zo znamení veľkého Božieho trestu na túto skazenú generáciu – nukleárnej 3. svetovej vojny – má byť podľa katolíckych proroctiev aj akási „rozpadnutá kométa“, ktorej úlomky budú dopadať na Zem. Médiá priniesli správu, že veľmi podobný objekt sa práve rúti do našej Slnečnej sústavy. Kométy vždy boli znamením Božieho trestu Každý deň [...]

Memorandum o potrebe zbližovania stredoeurópskych národov na báze národno-konzervatívnych hodnôt

30.10.2023

(vypracoval Matej Gavlák, 30.10. 2023) Na zachovanie našich starobylých národov je potreba zmena uvažovania a zmena taktiky stredoeurópskych národno-konzervatívnych síl. 1) Politická realita stredoeurópskeho priestoru a) Geopoliticky a historicky je stredná Európa do značnej miery jeden celok s veľmi podobnou mentalitou, podobnými problémami a podobnými [...]

Putin

Rutte: Vyšetrovanie ruskej propagandistickej siete je veľmi znepokojujúce

29.03.2024 12:54

Činnosť proruskej špionážnej siete vyšetruje poľská kontrarozviedka a tiež belgické či české spravodajské služby.

forró, fico, galanta

Člen predsedníctva Aliancie: Pellegriniho podporil len Forró, nie celá strana. Inak sa to čítať nedá

29.03.2024 12:00

Szabolcs Mózes pre Pravdu uviedol, že ich rozhodnutie Krisztiána Forróa zaskočilo.

Jaroslav Naď

Naď: Najväčšou výzvou pre NATO bude odolať dezinformačným útokom

29.03.2024 11:47

Podľahnutie premysleným kampaniam, na ktoré je podľa štatistík Slovensko náchylné, môže podľa Naďa oslabiť celkovú dôveru v NATO a Alianciu samotnú.

mimoriadne1, mim1, zemetrasenie, seizmograf

Juhozápad Grécka zasiahlo silné zemetrasenie, evakuovali školy. Otrasy cítili aj Atény

29.03.2024 11:04, aktualizované: 12:41

Obyvatelia regiónu Olympia hovorili o veľmi silných otrasoch.