Nech si len slovenský národ zakazujte omše koľko len chce. . . ale nech nečaká, že sa bude mať ešte niekedy dobre

12. októbra 2020, Matej Gavlák, Nezaradené

Slovenský národ prešiel v dejinách mnohými skúškami: pádom Veľkej Moravy, mongolskou inváziou, tureckým vpádom, maďarizáciou, prehnali sa tu Napoleonove vojská aj Hitlerove divízie, štyridsať rokov sme boli v pazúroch červeného komunistického draka.

Vždy sme obstáli… ale vždy sme sa v týchto časoch utiekali k Bohu, k Pánovi Ježišovi, či Panne Márii Sedembolestnej – Patrónke Slovenska.

Zrazu sme sa začali zobúdzať do nového Slovenska – bezbožnej krajiny plnej rúhajúcich sa ľudí, posmievačikov, pre ktorých je Boh – áno TEN Boh, ku ktorému sa utiekali naši predkovia tisíc rokov – len komixovou figúrkou, či postavou z legiend a mýtov. Všetko je vymyslené, všetko je falošné, všetci naši predkovia boli na hlavu… zadubení stredovekí hlupáci, ktorí robotovali na poliach maďarským pánom a nič v živote nedokázali.

A tak si náš vynovený a zmodernizovaný národ hovie v tých svojich predstavách novonadobudnutej dokonalosti a úžasnosti. My nie sme ako tí pred nami, my sme MÚDRI. Žiaden Boh neexistuje, veď veda by nám ho už dávno ukázala, už dávno by nám dala dôkaz božej existencie, keby Ten existoval… Žije tu ešte zopár podivínov, čo berú hodiny náboženstva vážnejšie, ako by sa mali, ale no čo… nech si sedia v tých svojich kostolíkoch a nech nám dajú pokoj (hlavne, nech nám ponechajú nedotknuté naše právo na potrat!!!), my ich nepotrebujeme.

 

MY BOHA NEPOTREBUJEME. MY MÁME TECHNOLÓGIE A VEDU.

 

A teraz prišla korona. Čo slovenský národ urobí? Veda mu povie. A aj povedala – noste rúška, zatvárajte sa doma, nerozprávajte sa, nenavštevujte sa, nechoďte do práce, zakážte podujatia, zakážte omše a korona sama zmizne… alebo vám vyrobíme vakcínu, za ktorú si, mimochodom, pekne priplatíte.

 

Sme necelé tri mesiace pred koncom pamätného roka 2020 a pred začiatkom ešte pamätnejšieho roka 2021.

Veda sklamala, o tom už nikto nepochybuje, aj keď páni novinári sa ešte stále tvária nedotknuteľne. Namiesto proklamovaného „lepšieho sveta“ nám na dvere klopú chudoba, občianske nepokoje, v niektorých krajinách to vypadá na starú dobrú revolúciu (VIVE LA FRANCE!).

 

Možno máme poslednú možnosť prijať radu starých materí a obrátiť sa znova k Bohu. Obrátiť sa, otvoriť kostoly, a vložiť nádej do Kristových rúk. Naši predkovia verili, že to Pán Ježiš a Panna Mária ich zachránili od moru, Mongolov aj Turkov, preto na každom viditeľnejšom chodníčku stojí nejaká malá kaplnka, preto sú v centrách miest popri komunistických pamätníkoch tiež morové stĺpy so svätou Pannou týčiacou sa nad námestiami.

Alebo máme aj druhú možnosť: nechať kostoly zatvorené a naďalej si hovieť v hriechoch… ale v takom prípade nečakaj, slovenský národ, že sa ešte niekedy budeš mať dobre.

Nebudeš. Kým sa neobrátiš.

Dovtedy nebudeš – hoc by ťa to aj malo bolieť.

 

 

Môžete začať diskutovať…