Založ si blog

Generál George S. Patton o Rusku a komunizme

     Generál George S. Patton sa pokladá za jedného z najuznávanejších a najschopnejších vojvodcov II. svetovej vojny. Bol Katolík s vysokou morálkou, obľúbený u svojich podriadených, loajálny ku svojej krajine. Jeho – mierne povedané – politicky nekorektný názor je preto pre mnohých historikov veľmi prekvapujúci.

 

Keby som mohla vládnuť ešte ďalších dvesto rokov, celá Európa by bola pod ruskou nadvládou

Katarína Veľká

 

„Sľúbili sme Európanom slobodu. Bolo by viac než nespravodlivé nevidieť, že ju majú. Tento stav však môže zároveň znamenať vojnu s Ruskom, avšak niet dôvodu sa strachovať. Letectvo majú úplne zničené, ich zásoby pohonných hmôt a munície sú na minime. Na vlastné oči som videl ich zásobovacie vlaky; množstvo ich vagónov je ťahaných starými koňmi a mulami. Poviem to asi takto: samotná Tretia armáda by s malými stratami dokázala ľavou zadnou rozdrviť to, čo z Rusov ešte ostalo. Zapamätajte si moje slová, nikdy na ne nezabudnite. Jedného dňa s nimi aj tak budeme nútení bojovať vo vojne, ktorá bude trvať šesť rokov a bude nás stáť šesť miliónov obetí.

     Verím, že keby sme k Rusom zachovali tvrdý postoj, stiahli by sa. Až príliš sme ustupovali ich mongolskej náture.

V Rusku sú rôzne sily, ktoré sa snažia zničiť túto krajinu zvnútra.  Väčšina z nich si to neuvedomuje, ale v podstate pracujú pre Rusov. Niektorí z nich to dokonca vedia a je jedno, či ich nazveme komunistami, socialistami, alebo liberálmi.

Rusi sú Mongoli. Sú to Slovania, ktorým vládla stará Byzantská ríša. Od Genghis Khana po Stalina, vôbec sa nezmenili. A ani sa nikdy nepoučia, teda až do času, kedy bude príliš neskoro.

Poľsko je už dnes pod ruskou nadvládou, tak ako Maďarsko, Československo a Juhoslávia; a my tu veselo sedíme a tvárime sa, akoby sa nič nedialo.

Zničili sme to čo bolo dobré a nahradili sme to mongolskými barbarmi a ich komunizmom.

Generál Anders z 2. poľskej armády mi povedal, že keby sa jeho vojaci dostali medzi Nemcov a Rusov, nevedel by, s kým bojovať skôr.

Jedna vec, ktorú som nespomenul je, že moja aktívna účasť v nastoľovaní poriadku v Nemecku bola účelná, aby sa zabránilo nastoleniu komunizmu v tejto krajine. Obávam sa, že naša hlúpa politická garnitúra dovolí, aby sa Nemci pridali k Rusom. Komunistický superštát by sa tak mohol rozšíriť až do západnej Európy.

Ak bude pre nás nevyhnutné bojovať s Rusmi, čím skôr sa tak udeje, tým lepšie. Ak s nimi máme bojovať, nech je to teraz! Lebo ďalej my budeme len slabnúť a oni budú len silnieť.

Pre Západ je nesmierne ťažké pochopiť, že Rusi nie sú Európania, ale aziati, takže ich myslenie je od toho západného veľmi odlišné. Nikdy Rusom neporozumieme rovnako, ako nerozumieme Číňanom a Japoncom. Ja osobne im ani netúžim rozumieť teda až na fakty, koľko železa a ocele budeme potrebovať na to, aby sme ich porazili. A aby som nezabudol: Rusi nemajú žiaden rešpekt k ľudskému životu, sú to barbari a chronickí alkoholici.

Hovorí sa, že do týždňa ako obsadili Berlín, všetky ženy buď z mesta ušli, alebo boli znásilnené. Keby nám to len bolo dovolené, boli by sme obsadili Berlín my.

Rusi majú plno nových tankov, na ktoré sú veľmi hrdí. Maršál sa ma spýtal, čo si o nich myslím. Povedal som, že ja ich tanky neobdivujem. Bol som asi jediný, kto mu na túto otázku takto odpovedal.

Na obede som vyjadril svoj názor, že Nemci boli až príliš očierňovaní a že skutočným nepriateľom je Rusko. Tento môj názor spôsobil veľký rozruch.

Nikdy v žiadnej armáde, zahrňujúc tu aj Nemeckú imperiálnu armádu z roku 1912, som nevidel takú tvrdú disciplínu, ako u Rusov … Myslím, že by sme sa ich do budúcna mali obávať.“

General Patton : A Soldier’s Life (2002)

Pozn.: O tom, že Rusi civilizačne nepatria do európskej kultúry písal už ruský filozof Danilevský, ktorý vo svojom diele „Rusko a Európa“ (1869) tvrdí, že Západ odmieta cára a cár zas západný liberalizmus a že Rusko aj tak dlhodobo tvorí svoj vlastný „Východný“ okruh, ktorý je od Západu úplne nezávislý.

 

http://forum.axishistory.com/viewtopic.php?t=11029

https://en.wikiquote.org/wiki/George_S._Patton

Príručka, ako sa zachovať počas nukleárneho a chemického útoku

10.04.2024

V období studenej vojny boli výcviky prežitia nukleárneho či chemického útoku vcelku bežnou praxou na školách a v zamestnaniach. Dnes však žijeme v dobe, kedy sa o podobných veciach už takmer 30 rokov nehovorí a tak nikto presne nevie, ako by sa mal v prípade podobných katastrofických scenárov zachovať. Možno by preto bolo dobré si nejaké veci pripomenúť. [...]

Nové predpovede odborníkov naznačujú, že budúca veľká vojna sa bude nápadne podobať na tú opísanú v katolíckych proroctvách

18.01.2024

Jedným skutočne zaujímavým kanálom na youtube je ten s názvom Whatifaltist, ktorý prevádzkuje kanadsko-americký polyhystor Rudyard Lynch. O kanály som písal v súvislosti s jedným jeho videom o prínose kresťanstva pre civilizácie: „Kresťanstvo upadá kvôli svojej otvorenosti voči nekresťanskému svetu a snahe odbúravať aj posledné povinnosti“ – (christianitas.sk) V [...]

Do blízkosti Zeme sa rúti „rozpadnutá kométa“ nie nepodobná tým z katolíckych proroctiev

31.10.2023

Jedným zo znamení veľkého Božieho trestu na túto skazenú generáciu – nukleárnej 3. svetovej vojny – má byť podľa katolíckych proroctiev aj akási „rozpadnutá kométa“, ktorej úlomky budú dopadať na Zem. Médiá priniesli správu, že veľmi podobný objekt sa práve rúti do našej Slnečnej sústavy. Kométy vždy boli znamením Božieho trestu Každý deň [...]

France Macron

ONLINE: Za dva mesiace poslala Európa Kyjevu 6 miliárd eur, dieru po pomoci USA to nezacelilo

26.04.2024 06:25, aktualizované: 06:51

Od leta 2023 európske príspevky na pomoc Ukrajine trvalo prevyšovali tie od Spojených štátov.

Rusko, Ukrajina, vojna na Ukrajine

Ficove reči o mieri vyvracia samotné Rusko. Trump môže byť v boji proti Putinovi tvrdší ako Biden, tvrdí generál Macko

26.04.2024 06:05

Peniaze na muníciu nepodporujú vojnu, ale prežitie Ukrajiny, hovorí generál Pavel Macko.

Kongres, USA

Pre CIA hodnotil politické riziká. Expert z Harvardu pre Pravdu vysvetlil, či USA hrozí občianska vojna

26.04.2024 06:00

Občianska vojna – Civil War (na Slovensku je v kinách pod názvom Kolaps) je už dva týždne na čele rebríčka najúspešnejších filmov v USA.