Založ si blog

Napoleon Bonaparte o Ježišovi Kristovi

Alexander, Cézar, Karol Veľký a ja sme založili veľké impériá; avšak na čom tieto ríše stáli? Na sile. Ježiš Kristus založil svoju vládu na láske a do dnešného dňa za túto ríšu položili milióny ľudí svoje životy úplne dobrovoľne.

 

Veru hovorím vám: Mýtnici a neviestky vás predchádzajú do Božieho kráľovstva. Lebo k vám prišiel Ján cestou spravodlivosti a neuverili ste mu. Ale mýtnici a neviestky mu uverili.

Mt 16:31-32

 

Napriek faktu, že jeho matka bola veľmi zbožnou ženou, bol Napoleon od mladosti v neustálom nepriateľstve s kresťanským náboženstvom. Počas Veľkej francúzskej revolúcie bol politicky činným jakobínom, teda členom najradikálnejšieho politického krídla, ktoré najzúrivejšie prenasledovalo Katolícku cirkev. Keď sa dostal k moci a začali tak zvané napoleonskej vojny, bol považovaný za akéhosi predchodcu Antikrista (ruský cár Alexander I. ho vo svojom manifeste dokonca nazval „antikristom s malým a“) a tento jeho prívlastok mu zostal ešte dlho po jeho smrti. Čo sa týka jeho osobného presvedčenia, bol s najväčšou pravdepodobnosťou ateistom.

wpid-Photo-Jun-27-2012-432-PMjthhr

Maľba z legendárnej Napoleonovej korunovácie. Bonaparte prinútil pápeža Pia VII. aby ho korunoval za cisára. Išlo o starý symbolický akt: Boh skrze ruky pápeža ustanovil toho-ktorého panovníka na vládu (v podstate išlo o legitimizáciu moci). Lenže Napoleon nenechal pápeža aby mu položil korunu na hlavu, no korunoval sa sám. Symbolika tu je jasná – Napoleonova moc mu nebola daná od Boha, on sám si ju dal; sám sebe bol bohom. Zroneného Pia VII. možno vidieť sedieť za cisárom.

 

Na posledné roky života, keď prišiel o všetko, bol Bonaparte uväznený na malom skalnatom ostrove zvanom Ostrov sv. Heleny. Tam mal dostatok času aby rozmýšľal o svojej životnej dráhe a tam sa aj obrátil a stal sa z neho kresťan. Toto sú jeho slová, ako ich na ostrove sv. Heleny podal grófovi Montholonovi, svojmu vernému pobočníkovi, ako vnímal Ježiša Krista:

 

„Alexander, Cézar, Karol Veľký a ja sme založili veľké impériá; avšak na čom tieto ríše stáli? Na sile. Ježiš Kristus založil svoju vládu na láske a do dnešného dňa za túto ríšu položili milióny ľudí svoje životy úplne dobrovoľne.

Myslím, že rozumiem ľudskej povahe. A poviem Vám toto: všetci títo ľudia boli veľkí muži a aj ja som bol veľkým. No nikto z nás nebol ako Ježiš Kristus; on bol viac ako len človek. Inšpiroval som masy ľudí svojim entuziazmom a vernosťou svojim zásadám, takže mnohí boli ochotní za mňa zomrieť. Ale na to, aby mi ostali ľudia verní, som musel byť viditeľne prítomný a dohliadať na svoje impérium ohnivým pohľadom, silnými slovami a ostrým hlasom.

Keď som sa rozprával so svojimi mužmi, zapaľoval som v nich plameň oddanosti … no Kristus uspel tým, že povzniesol človeka k nadpozemskému svetu, ktorý zmazal hranice času a priestoru.

Už tisíc osemsto rokov žiada Ježiš Kristus niečo, čo je nesmierne ťažké naplniť. Žiada to, čo filozof môže nájsť v márnivých rukách svojho priateľa, otec vo svojom synovi, nevesta v svojom ženíchovi, či muž vo svojom bratovi.

Žiada ľudské srdce; žiada ho naveky, bezpodmienečne. A táto jeho požiadavka býva okamžite naplnená. Aké ťažko uveriteľné! Napriek odporu času a priestoru sa ľudský duch so všetkou svojou mocou a schopnosťami dobrovoľne pripája ku Kristovmu Impériu.

Každý, kto v neho verí, zažíva k nemu zvláštnu, až nadpozemskú lásku. Tento fenomén je nevysvetliteľný a ďaleko za hranicami ľudskej predstavivosti.

Čas, ten veľký ničiteľ, je neschopný uhasiť tento posvätný plameň; nedokáže oslabiť jeho moc a ani zamedziť jeho ďalšiemu šíreniu. To je to, čo ma najviac zasiahlo. Práve tento fakt mi presvedčivo dokazuje božskú podstatu Ježiša Krista.“


napoleon-auf-dem-sterbebett

Napoleon Bonaparte umrel 5. mája 1821 pokojne, zmierený s Bohom.

 

http://theonomyresources.blogspot.sk/2010/08/napoleon-bonaparte-on-jesus-christ.html

https://en.wikiquote.org/wiki/Napoleon_I_of_France

Príručka, ako sa zachovať počas nukleárneho a chemického útoku

10.04.2024

V období studenej vojny boli výcviky prežitia nukleárneho či chemického útoku vcelku bežnou praxou na školách a v zamestnaniach. Dnes však žijeme v dobe, kedy sa o podobných veciach už takmer 30 rokov nehovorí a tak nikto presne nevie, ako by sa mal v prípade podobných katastrofických scenárov zachovať. Možno by preto bolo dobré si nejaké veci pripomenúť. [...]

Nové predpovede odborníkov naznačujú, že budúca veľká vojna sa bude nápadne podobať na tú opísanú v katolíckych proroctvách

18.01.2024

Jedným skutočne zaujímavým kanálom na youtube je ten s názvom Whatifaltist, ktorý prevádzkuje kanadsko-americký polyhystor Rudyard Lynch. O kanály som písal v súvislosti s jedným jeho videom o prínose kresťanstva pre civilizácie: „Kresťanstvo upadá kvôli svojej otvorenosti voči nekresťanskému svetu a snahe odbúravať aj posledné povinnosti“ – (christianitas.sk) V [...]

Do blízkosti Zeme sa rúti „rozpadnutá kométa“ nie nepodobná tým z katolíckych proroctiev

31.10.2023

Jedným zo znamení veľkého Božieho trestu na túto skazenú generáciu – nukleárnej 3. svetovej vojny – má byť podľa katolíckych proroctiev aj akási „rozpadnutá kométa“, ktorej úlomky budú dopadať na Zem. Médiá priniesli správu, že veľmi podobný objekt sa práve rúti do našej Slnečnej sústavy. Kométy vždy boli znamením Božieho trestu Každý deň [...]

SR Bratislava RTVS protestný pochod BAX

Progresívci sa pre schválené zmeny v RTVS oblečú do čiernej, avizujú protesty. Podľa SaS urobí vláda z RTVS dezinformačné médium

24.04.2024 17:41

Poslankyňa Zora Jaurová povedala, že upravená verzia zákona je rovnakou hrozbou, ako pôvodná verzia.

Fico

Fico chce prešetriť prideľovanie spisov na Najvyššom súde. Prideľujú sa transparentne, kontrola bola arogantná a neštandardná, odpovedal Šikuta

24.04.2024 16:51, aktualizované: 17:25

Podľa Fica je podozrivé, že v minulosti všetky najcitlivejšie veci, v ktorých sa rozhodovalo o opravných prostriedkoch, pripadali senátu 5T sudcu Juraja Klimenta.

Rusko, Ukrajina, vojna, konflikt, Donbas

Omilostení zločinci páchajú v Rusku zverstvá. Brutálne vraždy a znásilnenia veteránov z frontu otriasli krajinou

24.04.2024 16:17

Bývalý vojak svoju obeť najskôr uškrtil a potom rozrezal jej telo na menšie časti, ktoré natlačil do dvojice kufrov. Ďalší brutálne zavraždil a znásilnil penzistku.

súdna rada výbor

Výbor odobril odvolanie členov súdnej rady, Mazák a Majerník to odmietajú

24.04.2024 15:20

Koaliční poslanci odvolávanie odôvodňujú stratou dôvery a pochybnosťami o svedomitom výkone právomocí členov.