Založ si blog

15 neuveriteľných predpovedí, ktoré sa vyplnili

Rezignácia Benedikta XVI. bola predpovedaná rok pred tým, než sa udiala; Fidel Castro v roku 1973 predpovedal pontifikát pápeža z južnej Ameriky a vládu Baracka Obamu; či staré židovské proroctvo hovoriace o tom, že Rusko najprv obsadí „mesto Krymské“ a po Kryme bude nasledovať Istambul. 15 neuveriteľných predpovedí, ktoré sa naozaj vyplnili (prípadne sa vyplnili zatiaľ z časti)

15.

Nostradamus. Podľa jedného dokumentu o jeho živote z roku 1981, ktorý moderovala taktiež slávna osobnosť – Orson Wells, predpovedal Michel de Nostredame presný dátum odkrytia svojej hrobky a aj to, že tí, čo ju odkryjú, zahynú. Keď jeho hrobku počas Veľkej francúzskej revolúcie odkryla skupinka podnapitých revolucionárov, našla v jeho hrobe štítok s nápisom 1. máj 1791. To bol dátum práve toho dňa (mimochodom, prorok zomrel v decembri 1503). O pár minút týchto revolucionárov postrieľala iná skupinka revolucionárov…

https://www.youtube.com/watch?v=AbRLDyb2uUo

14.

Román H. G. Wellsa The World Will Set Free (A svet bude slobodný) z roku 1913 predpovedal použitie nukleárnej zbrane v atómovej vojne. Výbuch bomby opísal autor takto:

Atómová bomba bola zhodená … vzduchom sa rozšírilo robustné zadunenie zanechajúc za sebou masívnu ohnivú stopu, ktorá sa ťahala celou oblohou … všade nastalo zlovestné šero, no to bolo prerývané ohromným stĺpom ohňa … Rádio-aktívna para sa z miesta výbuchu rozšírila do vzdialenosti mnohých míľ a zabíjala všetko, čo jej prišlo do cesty. Ako keby na svete nebolo nič, len tohto pekla.    

Kniha ma zaujala natoľko, že som si ju prečítal a predpovedá toho omnoho viac – napr. moderné konšpiračné teórie – po vojne boli zrušené všetky štáty a vznikla jedna celosvetová vláda, ktorá mala zabrániť ďalším vojnám; ale aj použitie jadrovej bomby na vyvolanie masívnej tsunami, ktorá potom zaliala Holandsko (americká a novozélandská armáda už počas 2. svetovej vojny chceli použiť bombu, ktorá by vyvolala tsunami a zaliala tak mesto Hamburg).

Iným románom H. G. Wellsa, ktorý rozhodne stojí za pozornosť, je The War in the Air (Nebeské boje), ktorý opisuje masívny letecký nálet na New York za pomoci … vzducholodí.   

13.

Kométy. Staré povedačky hovoria, že sú poslami nešťastia. Veda to však vyvrátila (alebo skôr „vyvrátila“?). Pravdou je, že história pozná mnohé prípady, kedy ľudia na základe pozorovanie nejakej kométy dospeli k názoru, že sa blíži pohroma. A ona naozaj prišla. Niektoré najznámejšie udalosti „predpovedané“ kométami sú tieto: kométa z roku 1861 mala predpovedať americkú občiansku vojnu (http://civilwarwisconsin.com/campfire-stories/46-great-comet-of-1861.html), kométa z roku 1666 predznamenala veľký londýnsky mor (https://en.wikipedia.org/wiki/Great_Plague_of_London), znamenie z roku 1066 bolo predzvesťou dobytie Anglicka francúzskym vojvodom Williamom (https://www.google.sk/?gfe_rd=ssl&ei=5hXoVYaeMMjCaOS3gmA#q=comet+1066). Či tak zvaná „Napoleonova kométa“ z roku 1812, „znamenie Napoleonovej invázie do Ruska“ o ktorej sa zmieňuje aj Tolstého Vojna a mier:

Téměř uprostřed tohoto nebe,

nad Prečistěnským bulvárem, stála obrovská, jasná kometa

roku 1812, obklopená a obsypaná ze všech stran hvězdami, ale

odlišujíc se od nich svým bílým světlem, dlouhým, nahoru

zvednutým ohonem a tím, jak blízko byla zemi – táž kometa,

která prý věštila nejrůznější hrůzy a konec světa. Avšak v Pierrovi

ta světlá hvězda s dlouhým zářivým ocasem nevzbuzovala

nijak děsivé pocity.

(str. 719)

Čítal som aj také názory (netvrdím, že sa s nimi stotožňujem), že niektoré kométy predpovedajú udalosti so 4 ročným odstupom. Tieto teórie hovoria, že kométa z roku 66 nl. mala predpovedať rozvrátenie Izraela z roku 70 nl., kométa z roku 1910 predpovedala 1. svetovú vojnu, či kométa Halley-Bopp z roku 1997 mala predznamenať udalosti z 11. septembra 2001 …

 

12.

Nostradamove proroctvá mnohí spochybňujú, pretože sa zdajú byť až príliš všeobecné. Často sa argumentuje, že nič-nehovoriace verše by mohli pasovať prakticky na čokoľvek a ľudia ich len „dopasujú“ na udalosť, na ktorú sa „hodia.“ No niektoré predpovede sú len ťažko spochybniteľné ako „náhody.“ Jednou takou je aj  Nostradamove proroctvo, ktoré hovorí o … pristáti človeka na Mesiaci. Verš 9:65 hovorí:

Príde na roh Mesiaca

Vzatý bude do podivnej krajiny

Nezrelé ovocie bude zdrojom veľkého škandálu

Veľká hanba, no pre iných veľká sláva

https://www.youtube.com/watch?v=kjLWoIQZJbk

 

11.

Táto predpoveď sa síce ešte nevyplnila, no aj tak stojí za pozornosť. Slávny a u nás populárny film z roku 1995 Smrtonostná pasca 3 (angl. Die Hard 3) s Bruceom Willisom v hlavnej úlohe, predpovedal, že Hillary Clintonová, manželka vtedajšieho prezidenta Billa Clintona, sa jedného dňa stane prezidentkou USA. Či sa tak naozaj udeje, sa dozvieme už budúci rok. Kto si vsadí, či náhodou za 20 rokov nebude pani Kisková kandidovať za prezidentku SR?

http://diehard.wikia.com/wiki/John_McClane_on_Die_Hard_with_a_Vengeance

 

10.

Počítačová hra Tom Clancy´s: Ghost Recon, ktorá vyšla v roku 2001, predpovedala Rusko-Gruzínsku vojnu z roku 2008, pričom sa „sekla“ len o päť mesiacov. Hra predznamenávala, že v apríli 2008 dôjde k ruskému útoku na Gruzínsko. Skutočne sa tak udialo 7. augusta toho roku, kedy Rusko vyslalo svoje jednotky do Gruzínska, aby tak „ochránilo“ separátne územie krajiny, Južné Osetsko.

V hre je aj sprievodná filmová sekvencia, ktorá objasňuje dej. Tá hovorí:

Je rok 2008 a svet je na pokraji vojny. Radikálni ultranacionalisti sa v Moskve dostali k moci. Ich cieľom je znovuobnovenie Sovietskeho impéria … Svet zadržal dych a čaká.

Je to vcelku zaujímavá intuícia, najmä keď si uvážime, že niektorí európski politici na čele s D. Cameronom sa už otvorene vyjadrujú o tom, že cieľom súčasného ruského vedenia nie je nič iné, ako znovuoživenie sovietskeho komunistického molocha.

http://nation.time.com/2013/10/02/4-real-life-events-predicted-by-tom-clancy/

http://www.gamepolitics.com/2008/08/13/did-ghost-recon-predict-russia-georgia-conflict#.Vd-HyvntlHx

 

9.

Prvé z troch predpovedí (ak to tak nazveme) z tohto zoznamu, ktoré sa nejako dotýka súčasného amerického prezidenta B. Obamu. Britský spisovateľ John Brunner v roku 1968 napísal knihu s názvom Stand on Zanzibar. Ide o sci-fi román, ktorý sa odohráva v USA v roku 2010. Kniha veľmi presne predpovedá mnohé starosti dnešného Západu, ktoré v dobách minulých proste neexistovali: hrozbu terorizmu, pád ZSSR a vzostup Číny, Európsku Úniu, redefinovanie pojmu „manželstvo“, dokonca i pád mesta Detroit – vtedajšieho kráľa automobilového priemyslu. Avšak to nie je ani zďaleka tá najpodivnejšia „predpoveď.“ Internetová stránka historyinorbit.com píše:

Britský autor science fiction John Brunner trafil do čierneho, keď vo svojom románe ´Stand in Zanzibar´ (1968) predpovedal, že Barack Obama bude zvolený za prezidenta. Jeho kniha, odohrávajúca sa v USA v roku 2010, hovorí o populárnom vodcovi zvanom Prezident Obomi, ktorý bol zvolený do úradu. A aby toho nebolo málo, Obomi je Afroameričan. Šialené.  

http://www.historyinorbit.com/14-bizarre-predictions-that-actually-came-true/14/

http://www.themillions.com/2013/03/the-weird-1969-new-wave-sci-fi-novel-that-correctly-predicted-the-current-day.html

 

8.

 

309202_v1

Plagát upozorňujúci na vydanie nového albumu skupiny DREAM THEATER. Okrem obrázka na ktorom sú horiace dvojičky (aj jablko má svoju symboliku – New Yorku sa prezýva Big Apple) zaujme najmä spodný nápis:

DÁTUM VYDANIA ALBUMU: 11. 9. 2001  

http://www.cracked.com/photoplasty_1034_23-eerily-specific-predictions-from-history-that-came-true_p2/

 

 

7.

1925. Americký generál Billy Mitchell po návrate z ázijskej dovolenky varoval, že je nemožné, aby sa vyhlo vojne medzi USA a Japonským cisárstvom. Pritom presne predpovedal, kde dôjde k prvotnému útoku Japoncov. Gen. Mitchell napísal:

Útok Japonského cisárstva bude prebiehať takto: najskôr zaútočia na Fort Island (súčasť Pearl Harboru). Útok započne o 7:30. Následne prebehne invázia na Clark Field (Filipíny). Ta nastane o 10:30.

Aká bola skutočnosť? Japonci zaútočili na Pearl Harbour 7. decembra 1941 o 7:55 miestneho času a invázia na Filipíny prebehla toho istého dňa o 12:35.

http://www.cracked.com/photoplasty_1034_23-eerily-specific-predictions-from-history-that-came-true_p2/

 

 

6.

Jedno z najzaujímavejších biblických predpovedí, ktoré sa už vyplnilo, hovorí, že ku konci časov bude obnovený štát Izrael. V roku 70 nl. zničili Rimania štát Izrael, aby tak potrestali veľké izraelské povstanie proti ich moci. Toto bol ten okamih, od ktorého sa Židia „roztrúsili do celého sveta.“ Štát Izrael bol obnovený až po takmer 1900 rokoch (!) v roku 1948. A predsa bola táto udalosť predpovedaná prorokmi Ezechielom, Amosom, Jeremiášom, či knihami Leviticus a Deuteronómium. Vzhľadom na to, že boli knihy spísané dávno pred rokom 70 nl., nepredpovedali len obnovu štátu, ale aj roztrúsenie Izraela medzi cudzie národy.

Jer 31:10

Národy, čujte slovo Pánovo; ohlasujte na ďalekých ostrovoch a vravte: „Ten, čo rozosial Izrael, pozbiera ho a ustráži ho ako pastier stádo.“

Ez 35:8-12

Vy však, vrchy Izraela, vyžeňte svoje ratolesti a prineste svoje ovocie pre môj ľud, Izrael, lebo je blízky jeho príchod. Lebo, hľa, ja som pri vás a obrátim sa k vám; obrobia vás a zasejú vás. I rozmnožím na vás ľudí, celý, úplný dom Izraela. Vtedy budú mestá obývané a zboreniská sa vybudujú. Rozmnožím na vás ľudí i zvieratá, zveľadia sa a budú rodiť, zaľudním vás ako za pradávna, dám vám viac dobrôt ako v začiatkoch a budete vedieť, že ja som Pán. Privediem na vás ľudí, svoj ľud, Izrael, budú tebou vládnuť a budeš im dedičom a viac ich už nepozbavíš detí.  

    

5.

Francúzske noviny Le Monde priniesli pred necelým mesiacom nesmierne zaujímavú správu: starý dobrý Fidel Castro (ehm, nie, naozaj si nemyslím, že je to dobrý človek; je len … starý) predpovedal ešte v roku 1973 pontifikát pápeža Františka, vládu Baracka Obamu a aj nedávnu dohodu medzi Kubou a Amerikou. Noviny píšu:

Bolo to v roku 1973 po jeho (Castrovom) návrate z Vietnamu … Studená vojna bola v plnom prúde a anglický novinár Brian Davies sa ho spýtal: „Kedy si myslíte, že budú obnovené diplomatické vzťahy medzi Kubou a Spojenými Štátmi? Napriek geografickej blízkosti sú vaše vzťahy na bode mrazu.“ Fidel Castro sa na neho pozrel a odpovedal tak, že to počula celá sála: „Spojené štáty budú s nami rokovať, až ich prezident bude černoch a svet bude mať pápeža z južnej Ameriky.“

http://www.lemonde.fr/les-decodeurs/article/2015/07/29/l-inverifiable-declaration-prophetique-de-fidel-castro-sur-obama-et-le-pape-francois_4703529_4355770.html

 

4.

Kniha s názvom The Final Pope Is Here: Petrus Romanus (Posledný pápež je tu: Peter Rímsky), autorov Thomasa Horna a Crisa Putnama, ktorá vyšla 15. apríla 2012 v nakladateľstve Defender Publishing LLC, predpovedala, že pápež Benedikt XVI. rezignuje na svoj úrad niekedy v priebehu roka 2012 alebo 2013 a nebude teda pápežom až do svojej smrti, ako je to bežne zaužívané. Kniha pritom vyšla necelý rok pred tým, ako sa tak skutočne stalo. Keď sa americký kresťanský web WND Thomasa Horna spýtal, ako dokázali rezignáciu pápeža tak presne predpovedať, ten odpovedal takto:

Mali sme predpoveď sv. Malachiáša hovoriacu o pápežoch; mali sme tiež informácie z talianskych médií a z toho sme usúdili, z veľkého množstva informácii, že pápež Benedikt XVI. odstúpi niekedy v priebehu roka 2012 alebo 2013, pričom tento svoj krok odôvodní svojim chatrným zdravým.

 

 

3.

Časopis FORBES priniesol ešte v roku 2008 zaujímavý článok pod názvom Obama a Ahmedinejad. Podľa tohto articlu sa jedno staré moslimské proroctvo zmieňuje o figúre nesmierne podobnej súčasnej hlave USA. A čože o ňom toto proroctvo hovorí? Že je to skrytý agent Východu, ktorého úlohou je oslabiť Západ a dovoliť povstať východným mocnostiam. Takže ešte raz: článok je z roku 2008! (na osvieženie pamäti: Krym bol v tom čase súčasťou Ukrajiny, Islamský štát bol len historický pojem, moslimských imigrantov z Afriky brzdil Kaddafi atď.). Výňatok z článku:

Podľa tradície, Imám Ali Ibn Abi-Talib predpovedal, že na Konci časov a tesne pred príchodom Mahdího, príde čas pre Veľkého Záchrancu, „bude to veľký čierny muž, ktorý sa zmocní vlády na Západe.“ Bude viesť „najväčšiu armádu na svete“ a bude mať aj jasný symbol tretieho imáma, ktorého meno bolo Hussein Ibn-Ali. Proroctvo dodáva:Šiíti by nemali mať najmenších pochýb, že on bude s nami!“ 

Je to zaujímavá náhoda – prvé a druhé meno Obamu je Barrack Hussein, čo v arabčine a perzštine znamená „požehnaný buď Hussein!“ Jeho priezvisko Obama sa píše a číta v perzskej abecede takto: O Ba Ma, čo doslovne znamená „on je s nami!“

Podľa vodcu moslimského sveta Chomejního je vzostup Obamu len ďalším znakom pádu Západu a vzostupu Islamu.

http://www.forbes.com/2008/10/26/obama-iran-ahmadinejad-oped-cx_at_1026taheri.html

 

 

2.

Necelý mesiac potom, ako Rusko pripojilo krymský poloostrov ako svoje územie, priniesli židovské internetové noviny Jews News článok, podľa ktorého rabín menom Moshe Shternburg varoval, že podľa starého židovského proroctva je táto udalosť znamením príchodu ťažkých časov. Toto proroctvo spísal ešte v  18. storočí židovský učenec menom Vilna Gaon a, podľa novín, znie presne takto:

Keď budete počuť, že Rusi obsadili mesto Krymské, vedzte, že časy Mesiáša sú blízko, že jeho kroky sa už ozývajú. A keď budete počuť, že Rusi obsadili mesto Konštantínovo (Istambul), oblečte si svoj Shabat a už si ho nedávajte dolu; pretože to znamená, že Mesiáš príde  každú chvíľu.   

http://www.jewsnews.co.il/2014/04/01/vilna-gaon-the-russian-invasion-of-crimea-is-a-sign-of-impending-redemption/

 

1.

Nostradamom som začal, Nostradamom aj končím. Pre mňa osobne je jednou z najšokujúcejších predpovedí, ktoré sa už čiastočne aj vyplnili, Nostradamovo proroctvo o troch antikristoch. Táto predpoveď (alebo súbor predpovedí) je v anglicky hovoriacich krajinách dobre známa; o to viac ma udivuje, že na Slovensku o nej nevie takmer nik. Antikristi z týchto proroctiev sú veľkí strašní a zlí vojenskí vojvodcovia, ktorí vo svojich dobách spôsobia strašné krviprelievanie; nejde teda o toho biblického Antikrista, ktorého predpovedá Zjavenie Jána.

Prvé proroctvo:

Bude mena, aké nenesie žiaden Francúzsky kráľ

Cisár narodený neďaleko Talianska

Viac bude mäsiarom ako Princom

Obyčajný vojak ovládne celé Impérium

Ničiteľ zničí staroveké mesto

Plamene nebude možné uhasiť

Štrnásť rokov bude tyranom

PAU NAY LORON bude viac oheň než krv

PAU NAY LORON  je považované za presmyčku výrazu NAPOLEON ROY, čo v preklade z francúzskeho jazyka znamená NAPOLEON KRÁĽ. Prvým antikristom teda mal byť Napoleon.

http://www.history.com/topics/nostradamus/videos/nostradamus-predicts-napoleon-rev?m=528e394da93ae&s=undefined&f=1&free=false

http://www.napoleon-series.org/research/miscellaneous/c_prophesy.html

 

Druhé proroctvo:

Dieťatko narodené chudobným rodičom

Jeho jazyk zvedie mnohých

Jeho sláva sa rozšíri ďaleko na Východ

Rozdúcha nenávisť, dlho spiacu

Dieťa Nemecka nedbá žiadneho zákona

Kapitán Nemecka prezentovaný falošnou nádejou

Jeho vzbura spôsobí obrovské krviprelievanie

Príšery poháňané hladom prekračovať budú rieky (tanky)

Neďaleko Rýna v Rakúskych horách zrodí sa veľký muž

Jeho osud nebude nikdy známy

Veľká časť bojiska bude proti Histerovi

Je jasné, o kom táto mrazivá stať hovorí, nielen z opisu, ale aj z názvu Hister. Druhým nostradamovým antikristom bol Adolf Hitler.

http://www.history.com/topics/nostradamus/videos/nostradamus-predicts-hitler-rev

http://predictionsofnostradamus.com/what-did-nostradamus-predicts-about-hitler/

 

Tretie proroctvo:

„Mnohí veria, že Nostradamus predpovedal povstanie troch antikristov. Napoleon Bonaparte a Adolf Hitler sú prvými dvoma. Tretí má ešte len prísť.“

history.com

 

Mabus potom skoro zomrie

Nastane skaza ľudí i zvierat

Pomstu bude nasledovať pomsta

Sto rúk, smäd, hlad, keď sa zjaví kométa

V krajine Veľkej Arábie narodí sa veľký učeň Mohamedov

Vkročí do Európy, modrý turban nosiť bude

Bude postrachom ľudstva

Nikdy nebolo väčšej hrôzy

Tretí Antikrist bude čoskoro porazený

Dvadsať sedem rokov bude trvať jeho vojna (27 rokov by ďalšia veľká vojna určite netrvala; ide o niečo obrazne povedaného)

Neveriaci sú mŕtvi, uväznení, alebo poslaní do vyhnanstva

Krvou, ľudskými telami, vodou a červenými krúpami posiata je Zem

 

Tretím antikristom, ktorí ešte len príde, bude niekto Nostradamom nazvaný ako MABUS (znovu, s najväčšou pravdepodobnoťou ide o slovnú hračku, nie jeho reálne meno). O ňom sa hovorí že príde z Východu a bude mať podobné znaky ako jeho predchodcovia – bude stáť na čele veľkého národa, veliteľ mocnej armády, jeho národ ho bude považovať za svojho záchrancu, započne dobyvačnú vojnu, spôsobí strašné vraždenie (Obama a ani Bin Ladin, ako sa domnieva dolu uvedený odkaz, to teda s najväčšou pravdepodobnosťou nebudú).

http://www.examiner.com/article/nostradamus-s-mabus-prophecy-fulfilled-by-the-death-of-osama-bin-laden-obama

http://uhj.net/nostradamus.html

https://www.youtube.com/watch?v=AbRLDyb2uUo

 

Nové predpovede odborníkov naznačujú, že budúca veľká vojna sa bude nápadne podobať na tú opísanú v katolíckych proroctvách

18.01.2024

Jedným skutočne zaujímavým kanálom na youtube je ten s názvom Whatifaltist, ktorý prevádzkuje kanadsko-americký polyhystor Rudyard Lynch. O kanály som písal v súvislosti s jedným jeho videom o prínose kresťanstva pre civilizácie: „Kresťanstvo upadá kvôli svojej otvorenosti voči nekresťanskému svetu a snahe odbúravať aj posledné povinnosti“ – (christianitas.sk) V [...]

Do blízkosti Zeme sa rúti „rozpadnutá kométa“ nie nepodobná tým z katolíckych proroctiev

31.10.2023

Jedným zo znamení veľkého Božieho trestu na túto skazenú generáciu – nukleárnej 3. svetovej vojny – má byť podľa katolíckych proroctiev aj akási „rozpadnutá kométa“, ktorej úlomky budú dopadať na Zem. Médiá priniesli správu, že veľmi podobný objekt sa práve rúti do našej Slnečnej sústavy. Kométy vždy boli znamením Božieho trestu Každý deň [...]

Memorandum o potrebe zbližovania stredoeurópskych národov na báze národno-konzervatívnych hodnôt

30.10.2023

(vypracoval Matej Gavlák, 30.10. 2023) Na zachovanie našich starobylých národov je potreba zmena uvažovania a zmena taktiky stredoeurópskych národno-konzervatívnych síl. 1) Politická realita stredoeurópskeho priestoru a) Geopoliticky a historicky je stredná Európa do značnej miery jeden celok s veľmi podobnou mentalitou, podobnými problémami a podobnými [...]

Rusko, Ukrajina

ONLINE: Masívny útok opäť cielil na ukrajinskú energetiku. Poliaci poslali do vzduchu lietadlá

29.03.2024 07:45

Rusko masívne útočí na ukrajinskú energetiku, ktorá je v zložitej situácii. Keď Rusi spúšťajú útoky, Poliaci posielajú do vzduchu lietadlá.

Joe Biden, Barack Obama

Štyria prezidenti v New Yorku. Biden s Obamom a Clintonom zozbierali 25 miliónov USD, Trump bol na pohrebe policajta

29.03.2024 07:11

Americká prezidentská kampaň vo štvrtok večer dostala do New Yorku štyroch amerických prezidentov.

Nehoda, ilustračná, sklo

Autobus s desiatkami cestujúcich sa prevrátil na nemeckej diaľnici

29.03.2024 06:38

Autobus s približne 60 cestujúcimi havaroval vo štvrtok večer na diaľnici v západnom Nemecku, zranenia utrpelo vyše 20 ľudí, informovala DPA.

libanon, hizballáh

Pri izraelských úderoch pri Halabe zomrelo 36 sýrskych vojakov

29.03.2024 06:27

Pri izraelských úderoch namierených na oblasť neďaleko Halabu (Aleppa) na severe Sýrie zahynulo podľa agentúry AFP najmenej 36 sýrskych vojakov.