Založ si blog

Biskup Atanasius Schneider a jeho odkaz pre Slovákov ohľadom podávania sv. prijímania

Jeho Excelencia, biskup Atanasius Schneider z Kazachstanu (!), je v súčasnej dobe jednou z najvýraznejších postáv Katolíckej cirkvi, ktorá sa neraz vyjadruje pre rôzne americké či svetové médiá . Vo veľmi nezvyčajnom kroku sa teraz prihovára aj Slovákom – v slovenčine!

 

Tu je možné si pozrieť jeho nahrávku: https://www.christianitas.sk/biskup-schneider-sa-prihovara-slovakom-ctite-si-eucharistiu/

 

(lifesitenews.com)

 

Niektoré z najdôležitejších posolstiev jeho Excelencie, otca biskupa Atanasia Schneidera:

 

„O spôsobe prijímania sv. prijímania: najvyššieho a božského pokladu cirkvi.“ (00:01)

 

„Drahí veriaci katolíci na Slovensku: chcel by som vás povzbudiť v tom, aby ste zostali vytrvalí vo vašej vernosti, ktorú ste prijali ako vzácne dedičstvo od vašich predkov.“ (00:15)

 

„Spôsob prijatia Najsvätejšieho Kristovho tela priamo do úst bez toho, aby sme sa ho dotýkali vlastnými rukami, je z ľudského pohľadu najposvätnejším, pretože, naopak, dotýkať sa jedla vlastnými rukami a dávať si ho sami sebe do úst nám pripomína svetský spôsob prijímania potravy.“ (03:50)

 

„Ak Eucharistia  je Kristovo telo, (ide o) najvzácnejší dar a v tom istom čase dar najkrehkejší. Preto je potrebná maximálna starostlivosť, aby sa z neho nestratil ani kúsok a zabránilo sa nebezpečenstvu zneuctenia a svätokrádeže.“ (05:10)

 

„Prax prijímania sv. prijímania na ruku neodškriepiteľne poukazuje na to, čo je potvrdené denno-denne rôznymi faktami v celom svete: že dochádza k strate eucharistických čiastočiek po ktorých je pošliapavané. Taktiež uľahčuje krádež svätých hostií.“ (09:10)

 

„Prečo by sme sa nevrátili k dodržiavaniu napomenutí pápeža Pavla VI., aby sme v celej cirkvi zachovali tradičný spôsob sv. prijímania? „Tento spôsob rozdávania sv. prijímania musí byť zachovaný v celej cirkvi. A apoštolská stolica vyzýva biskupov, kňazov a veriacich aby dôkladne dbali na platný a cirkvou znova potvrdená zákon o príjímaní sv. prijímania do úst. Podľa všeobecných smerníc rímskeho misála je jediným bežným spôsobom  prijímania sv. prijímania jeho prijatie do úst, či už po kľačiačky, alebo po stojačky…““ (10:10)

 

„Pastieri cirkvi sú tí prví, ktorí musia vyvyšovať Krista a dať mu primát vo všetkých ohľadoch podľa príkladu apoštolov a svätých biskupov. On musí mať prvenstvo vo všetkých veciach.“ (16:30)

 

„Všetky možné argumenty v prospech prijímania sv. prijímania po stojačky a na ruku sa stávajú neopodstatnenými v porovnaní s objektívnymi skutočnosťami, ktoré sú často krát tak strašné: strata eucharistických čiastočiek, krádež konsekrovaných hostií a zanedbávanie posvätného aspektu eucharistického prijímania.“ (18:20)

 

„Musíme v cirkvi počúvať aj hlas maličkých, teda množstva veriacich, deti, mladých, otcov a matky rodín, starých, ktorí vo viditeľných prejavoch ich rešpektu a lásky k eucharistickému Pánovi sú v cirkvi ponižovaní a zosmiešňovaní skrze arogantný a farizejský klerikalizmus.“ (21:10)

 

„Títo malí milovníci a ochrancovia Eucharistie raz obnovia život cirkvi.“ (22:00)

Príručka, ako sa zachovať počas nukleárneho a chemického útoku

10.04.2024

V období studenej vojny boli výcviky prežitia nukleárneho či chemického útoku vcelku bežnou praxou na školách a v zamestnaniach. Dnes však žijeme v dobe, kedy sa o podobných veciach už takmer 30 rokov nehovorí a tak nikto presne nevie, ako by sa mal v prípade podobných katastrofických scenárov zachovať. Možno by preto bolo dobré si nejaké veci pripomenúť. [...]

Nové predpovede odborníkov naznačujú, že budúca veľká vojna sa bude nápadne podobať na tú opísanú v katolíckych proroctvách

18.01.2024

Jedným skutočne zaujímavým kanálom na youtube je ten s názvom Whatifaltist, ktorý prevádzkuje kanadsko-americký polyhystor Rudyard Lynch. O kanály som písal v súvislosti s jedným jeho videom o prínose kresťanstva pre civilizácie: „Kresťanstvo upadá kvôli svojej otvorenosti voči nekresťanskému svetu a snahe odbúravať aj posledné povinnosti“ – (christianitas.sk) V [...]

Do blízkosti Zeme sa rúti „rozpadnutá kométa“ nie nepodobná tým z katolíckych proroctiev

31.10.2023

Jedným zo znamení veľkého Božieho trestu na túto skazenú generáciu – nukleárnej 3. svetovej vojny – má byť podľa katolíckych proroctiev aj akási „rozpadnutá kométa“, ktorej úlomky budú dopadať na Zem. Médiá priniesli správu, že veľmi podobný objekt sa práve rúti do našej Slnečnej sústavy. Kométy vždy boli znamením Božieho trestu Každý deň [...]

France Macron

ONLINE: Za dva mesiace poslala Európa Kyjevu 6 miliárd eur, dieru po pomoci USA to nezacelilo

26.04.2024 06:25, aktualizované: 06:51

Od leta 2023 európske príspevky na pomoc Ukrajine trvalo prevyšovali tie od Spojených štátov.

Rusko, Ukrajina, vojna na Ukrajine

Ficove reči o mieri vyvracia samotné Rusko. Trump môže byť v boji proti Putinovi tvrdší ako Biden, tvrdí generál Macko

26.04.2024 06:05

Peniaze na muníciu nepodporujú vojnu, ale prežitie Ukrajiny, hovorí generál Pavel Macko.

Kongres, USA

Pre CIA hodnotil politické riziká. Expert z Harvardu pre Pravdu vysvetlil, či USA hrozí občianska vojna

26.04.2024 06:00

Občianska vojna – Civil War (na Slovensku je v kinách pod názvom Kolaps) je už dva týždne na čele rebríčka najúspešnejších filmov v USA.