Založ si blog

Lož menom „anglo-americké obkľučovanie Ruska“

Neustále sa na rôznych konšpiračných weboch stretávam s názorom, že NATO sa snaží obkľúčiť Rusko a Čínu, aby ich mohlo vojensky obsadiť, vydrancovať ich a zaviesť „Nový svetový poriadok.“ Ja sám som síce nebol nikdy úplne presvedčeným zástancom tejto teórie, ale z časti som jej snáď aj uveril. Keď sa však človek zastaví a pozrie na realitu, zistí, že to nie je nič iné, len prasprostá lož.

 

Lož má krátke nohy. Ale vykoreniť lož zmiešanú s kúskom pravdy je takmer nemožné.

russia-wants-war

Známy obrázok ukazujúci „pravdu.“

(http://www.globalresearch.ca/wp-content/uploads/2014/05/russia-wants-war.jpg)

Väčšina ľudí je presvedčená, že je to len USA, kto v posledných rokoch viedol nespravodlivé vojny (Krymčania si za pripojenie k Rusku predsa zahlasovali sami, no nie?). Američania vtrhli do Iraku a Afganistanu, podporovali všakovakých povstalcov, chceli bombardovať Mesiac … Áno, mnohé z týchto tvrdení sú pravdivé, Irak a Afganistan boli chybou a CIA by si občas mala skontrolovať, či nešťastnou náhodou nepodporuje aj teroristické bunky.

Avšak sme aj vo vojne, ktorú nevnímame. Je to totiž vojna vedená na nás, bežných ľudí. A nie, prim v tejto vojne nehrajú USA, ale Rusko. A to za pomoci najsofistikovanejšej zbrane dneška – konšpiračných teórií. Už Winston Churchill v 2. zväzku svojho legendárneho diela „2. svetová vojna“ opisuje, že to boli práve nepravdivé ohovárania a výmysly – teda konšpiračné teórie – ktoré doslova rozleptali francúzsku armádu. Socialisti a prívrženci nacizmu vo francúzskej armáde presvedčili bežných vojakov, že idú položiť svoje životy za „kapitalizmus a svetové židovstvo.“ Bohužiaľ, mnohí tomu uverili. Ako dopadlo Francúzsko v roku 1940 netreba ďalej rozoberať.

Konšpiračné teórie sú teda dejinami overenou brutálnou zbraňou, ktorá neraz dokázala položiť na lopatky celé armády a to bez jediného výstrelu! Ľudia pri tom zistili, že boli oklamaní, až keď im nepriateľské kanóny mierili na hlavy.

Jednou z najrozšírenejších konšpirácii dneška je práve tá, že sa NATO snaží obkľúčiť Rusko a Čínu, aby ich mohlo napadnúť, obsadiť, využiť ich zdroje a na ich ruinách postaviť Nový svetový poriadok. Celkom to do seba zapadá, všakže? Aj keď predstava, že americkí a britskí metrosexuáli chcú poraziť ruských mužíkov a čínske  čiapky s rudou hviezdou je trochu divná.

Bohužiaľ, táto teória má aj ďalšie trhliny, nielen metrosexuálov. Tieto problémy pekne zhrňuje článok v britskom politickom časopise The Spectator s názvom Britain´s armed forces no longer have the resources for major war (Britské vojenské jednotky už nemajú silu na vedenie väčšej vojny). Článoček pravý, že kvôli dávkam a rôznym benefitom znížila Británia svoju armádu o celú tretinu (tí imigranti to majú ale dobre premyslené). Slávna britská armáda teda slúži, podobne ako tá slovenská, viac menej na parádu. Aj keď tie ich prskavky sú asi predsa len o čosi žiarivejšie.

Britská armáda je pritom tou najbojaschopnejšou z celej Európskej Únie!

Ale ešte sú tu tí zlí, zlí Američania, ktorí robia neustále kadejaké cvičenia, aby si mohli naplánovať útok na Rusko. No … cvičenia síce naozaj robia ale to je asi tak všetko. Keby totiž americká armáda mala naozaj za lubom takéto konšpirácie, musela by svoju prítomnosť v Európe posilňovať. A ona „napodiv“ robí presný opak. USA sa z Európy sťahujú. Doslova. Nejaké jednotky tu síce ponechali, ale je to len symbolické.

NY Times píšu:

Počas studenej vojny bolo v Európe viac ako 400 000 amerických jednotiek pripravených kedykoľvek zasiahnuť proti prípadnej sovietskej invázii.

Dnes je v Európe asi 67 000 jednotiek … 130 stíhačiek, 12 lietadiel na doplnenie paliva a 30 nákladných lietadiel. V roku 1990 bolo pritom v Európe viac ako 800 amerických vojenských litadiel.

To vypadá na ozaj veľké prípravy na útok na Rusko…

Anglický názov pre vojenské cvičenia je „war games“, doslova „vojenské hry.“ A naozaj. Cvičenia NATO sú skôr akési hranie sa na vojačikov než adekvátna príprava na ozbrojený konflikt (či už útočný, alebo aj obranný).

 Keby Západ naozaj chcel ovládnuť Rusko, urobil by to v roku 1999, keď bola krajina v bankrote a v podstate nič v nej nefungovalo. Rozhodne by jej najprv neposkytoval financie, aby sa zotavila, aby na ňu mohlo nakoniec NATO zaútočiť, keď už bude Rusko v plnej vojenskej a ekonomickej sile.

Tí, ktorí majú doma zavesený obraz s podobizňou pána Putina teda môžu spávať pokojne. Horšie je to s nami ostanými.

Pán Churchill označil vo svojom 6 zväzkovom diele „2. svetová vojna“ za jednu z hlavných príčin vojny fakt, že sa spojenci – na znak uzmierenia sa s Nemeckom – zbavovali svojich zbraní a naopak, dovolili Hitlerovi, aby sa im vyrovnal „a tak bola dosiahnutá rovnováha síl.“ Nakoniec to skončilo tak, že počas leteckej bitky o Britániu mali Nemci o 1/3 stíhačiek viac, ako Briti.

Dnes je Európa v podobnej situácii: americké vojenské jednotky sa sťahujú, Európania nie sú schopní zvládnuť ani neozbrojených (aj keď značne agresívnych) migrantov a Rusko a Čína zbroja a zbroja. „Aby sa vyrovnali západnej hrozbe.“ Avšak minimálne Európu už Rusi dávno predstihli.

Takže otázka na záver znie – proti komu sa chce Rusko vlastne brániť? Prečo šíri dezinformácie o tom, že ho chce NATO ovládnuť? A hlavne: nesnaží sa Východ aj o niečo iné, než len o ochranu svojho územia?

Paratroopers_1972

 

(http://images2.wikia.nocookie.net/__cb20060817114031/cnc/images/1/11/Paratroopers_1972.jpg)

 

 

http://new.spectator.co.uk/2015/11/britains-armed-forces-no-longer-have-the-resources-for-a-major-war/

 

http://www.nytimes.com/2014/03/27/world/europe/military-cuts-render-nato-less-formidable-as-deterrent-to-russia.html?_r=0

Príručka, ako sa zachovať počas nukleárneho a chemického útoku

10.04.2024

V období studenej vojny boli výcviky prežitia nukleárneho či chemického útoku vcelku bežnou praxou na školách a v zamestnaniach. Dnes však žijeme v dobe, kedy sa o podobných veciach už takmer 30 rokov nehovorí a tak nikto presne nevie, ako by sa mal v prípade podobných katastrofických scenárov zachovať. Možno by preto bolo dobré si nejaké veci pripomenúť. [...]

Nové predpovede odborníkov naznačujú, že budúca veľká vojna sa bude nápadne podobať na tú opísanú v katolíckych proroctvách

18.01.2024

Jedným skutočne zaujímavým kanálom na youtube je ten s názvom Whatifaltist, ktorý prevádzkuje kanadsko-americký polyhystor Rudyard Lynch. O kanály som písal v súvislosti s jedným jeho videom o prínose kresťanstva pre civilizácie: „Kresťanstvo upadá kvôli svojej otvorenosti voči nekresťanskému svetu a snahe odbúravať aj posledné povinnosti“ – (christianitas.sk) V [...]

Do blízkosti Zeme sa rúti „rozpadnutá kométa“ nie nepodobná tým z katolíckych proroctiev

31.10.2023

Jedným zo znamení veľkého Božieho trestu na túto skazenú generáciu – nukleárnej 3. svetovej vojny – má byť podľa katolíckych proroctiev aj akási „rozpadnutá kométa“, ktorej úlomky budú dopadať na Zem. Médiá priniesli správu, že veľmi podobný objekt sa práve rúti do našej Slnečnej sústavy. Kométy vždy boli znamením Božieho trestu Každý deň [...]

Most v Poprade

V Poprade hrozí, že skolabuje doprava. Pomôcť má bezplatná jazda po diaľnici okolo mesta

25.04.2024 12:45

Je to problém, ktorý trápi vodičov v Poprade už roky. Štvorprúdovka vedúca z centra mesta do Kežmarku sa pod železničným mostom zužuje do dvoch pruhov.

polícia

Opitý vodič zdemoloval tri autá, nafúkal takmer 2,7 promile

25.04.2024 12:19

Škodu na vozidlách predbežne vyčíslili na približne 4 200 eur.

Alexander Lukašenko

Rusi takmer nepostupujú, na fronte je pat, je čas na mierové rokovania, vyhlásil Lukašenko

25.04.2024 12:10

Paradoxom Moskvy je, že na mierovú konferenciu odmieta prísť, rokovanie bez jej účasti však označuje za nezmyselné.

Spain Election

Čisté ruky zašpinili dobré meno španielskeho premiéra. Zavinila to jeho žena. Odstúpi z čela vlády?

25.04.2024 12:00

Má pre mňa cenu zostať na čele vlády napriek tomu, že ma krajná pravica a pravica obhadzujú bahnom? Španielsky líder na svoju otázku čoskoro odpovie.