Založ si blog

K pamiatke dňa invázie do Československa z roku 1968 – zasväťme Rusko!

Dnes je to po prvý krát, čo si Slovenská republika oficiálne pripomína inváziu spojeneckých vojsk Varšavskej zmluvy do Československa takzvaným pamätným dňom. Invázia bola reakciou na takzvanú „Pražskú jar“ vedenú Alexandrom Dubčekom a vypukla v noci z 20. na 21. augusta 1968, kedy vojská piatich krajín na čele so ZSSR obsadili kľúčové body po celom  Československu. Sovietski okupanti potom zostali v našej vlasti až do rozpadu východného bloku.

 

Dodnes existujú legendy, že keď sovietski (t.j. hlavne ruskí) vojaci odchádzali z územia Slovenska, hovorili naším ľuďom, že „jedného dňa sa vrátime“.  Panna Mária vo Fatime žiadala už v roku 1917 zasvätiť Rusko Jej Nepoškvrnenému srdcu. Doslova prisľúbila, že kým sa tak nestane, skutočný mier vo svete nenastane.

Dnešný mier je teda len zdanlivý, je to skôr prímerie než mier.

 

A skutočne: Rusko, ktoré doteraz „spalo“ sa zobúdza. Je to krajina, ktorá je už takmer istým spojencom teroristov z Talibanu, ktorí sú pre afganských kresťanov prakticky zárukou istej smrti. Je to krajina, ktorá je tiež spojencom novej nelegitímnej Mjanmarskej diktatúry. Je to krajina, ktorá robí veľké vojenské cvičenia s Čínou – komunistickým červeným superštátom, ktorý sa netají svojimi ambíciami vojensky napadnúť najprv Taiwan a potom možno aj ďalšie malé štátiky Tichomoria.

A konečne – Rusko je krajina, ktorá si sama robí chúťky na územia na západ od svojich hraníc. Rusko je dnes skutočne smrteľným ohrozením oslabnutej, vnútorne rozpoltenej a neraz divnými náukami zmietanej katolíckej Cirkvi, jedinej inštitúcie založenej Bohočlovekom Ježišom Kristom; veď sama Svätá Pani nás varuje, že ak nebudú jej požiadavky z Fatimy splnené, „(Rusko) spôsobí vojny a prenasledovanie Cirkvi“, či že „mnohé národy budú zničené“.

Nemýľme sa – aj nedávne udalosti v Afganistane ukázali, že skutočne môžeme stáť na samom pokraji naplnenia týchto hrozných prísľubov Našej Nebeskej Matky.

 

Preto by mal pápež František spolu s biskupmi sveta bezpodmienečne zasvätiť Rusko (možno aj priamo z územia Slovenska, ktoré chce byť mostom medzi Východom a Západom) Nepoškvrnenému Srdcu Panny Márie!

Zajtra už môže byť neskoro a tragický rok 1968 sa môže pokojne zopakovať.

Je to naozaj potrebné modliť sa za zasvätenie Ruska. Pre krajinu samotnú, pre mier vo svete a pre obnovu Cirkvi.

Príručka, ako sa zachovať počas nukleárneho a chemického útoku

10.04.2024

V období studenej vojny boli výcviky prežitia nukleárneho či chemického útoku vcelku bežnou praxou na školách a v zamestnaniach. Dnes však žijeme v dobe, kedy sa o podobných veciach už takmer 30 rokov nehovorí a tak nikto presne nevie, ako by sa mal v prípade podobných katastrofických scenárov zachovať. Možno by preto bolo dobré si nejaké veci pripomenúť. [...]

Nové predpovede odborníkov naznačujú, že budúca veľká vojna sa bude nápadne podobať na tú opísanú v katolíckych proroctvách

18.01.2024

Jedným skutočne zaujímavým kanálom na youtube je ten s názvom Whatifaltist, ktorý prevádzkuje kanadsko-americký polyhystor Rudyard Lynch. O kanály som písal v súvislosti s jedným jeho videom o prínose kresťanstva pre civilizácie: „Kresťanstvo upadá kvôli svojej otvorenosti voči nekresťanskému svetu a snahe odbúravať aj posledné povinnosti“ – (christianitas.sk) V [...]

Do blízkosti Zeme sa rúti „rozpadnutá kométa“ nie nepodobná tým z katolíckych proroctiev

31.10.2023

Jedným zo znamení veľkého Božieho trestu na túto skazenú generáciu – nukleárnej 3. svetovej vojny – má byť podľa katolíckych proroctiev aj akási „rozpadnutá kométa“, ktorej úlomky budú dopadať na Zem. Médiá priniesli správu, že veľmi podobný objekt sa práve rúti do našej Slnečnej sústavy. Kométy vždy boli znamením Božieho trestu Každý deň [...]

France Macron

Pred letnou olympiádou minister atentátov spustil jarnú ofenzívu proti teroristom

19.04.2024 07:00

Obava z možnej masakry v Paríži. Keby hrozil teroristický útok, organizátori by presunuli slávnostný ceremoniál na jedno z dvoch náhradných miest.

Milei

Ďalšia posila pre NATO: Argentína chce byť globálnym partnerom

19.04.2024 06:50

Argentína má od roku 1998 strategické vzťahy s ozbrojenými silami USA, hoci nie je plnoprávnym členom NATO.

Russia Ukraine War

ONLINE: Trump: Prežitie Ukrajiny je dôležité aj pre USA. Hýb sa Európa, daj viac peňazí

19.04.2024 06:15

Prežitie Ukrajiny v súčasnej vojne proti Rusku je dôležité tak pre Európu, ako aj pre Spojené štáty, uviedol americký exprezident Donald Trump.

Ukrajina

Ukrajina aj Izrael. Zvládla by EÚ dve vojny?

19.04.2024 06:00

Pre Ukrajinu hľadajú protivzdušnú obranu, na Blízkom východe chcú zabrániť stupňovaniu napätia. Na tom sa zhodli lídri krajín EÚ.