Založ si blog

Nové predpovede odborníkov naznačujú, že budúca veľká vojna sa bude nápadne podobať na tú opísanú v katolíckych proroctvách

Jedným skutočne zaujímavým kanálom na youtube je ten s názvom Whatifaltist, ktorý prevádzkuje kanadsko-americký polyhystor Rudyard Lynch. O kanály som písal v súvislosti s jedným jeho videom o prínose kresťanstva pre civilizácie: „Kresťanstvo upadá kvôli svojej otvorenosti voči nekresťanskému svetu a snahe odbúravať aj posledné povinnosti“ – (christianitas.sk)

V inom videu autor rozoberá úvahy viacerých odborníkov, ktorí sa snažia predpovedať priebeh budúcej veľkej vojny. A ajhľa: tieto ich predpovede sa nápadne podobajú na katolícke proroctvá o vzostupe Veľkého katolíckeho kráľa vo Francúzsku.

Čo hovoria katolícke proroctvá?

Katolícke proroctvá nám v podstate hovoria, že vypukne séria občianskych vojen v západných krajinách: predovšetkým vo Francúzsku a Taliansku, ale aj v Británii, či USA. V týchto vojnách a vojničkách budú proti sebe bojovať mnohé frakcie. Takto bude vo Francúzsku jedna taká frakcia vedená aj katolíckym potomkom francúzskych kráľov. Táto (mini-) „križiacka armáda“ francúzsku občiansku vojnu vyhrá a v zdevastovanom Francúzsku obnoví akúsi formu katolíckej monarchie.

Keď ale nepriatelia Západu uvidia, čo sa tam deje, ihneď toho využijú. Takto Rusko, Čína a islamské krajiny napadnú Ameriku a Európu ponorené v občianskych vojnách. Nový katolícky vládca Francúzska ale vďaka Božiemu zásahu nielenže vyženie nepriateľa zo svojej krajiny, ale z celej Európy. Ku konci tejto vojny majú byť ešte tzv. „3 dni temnoty“. Nakoniec vznikne akási únia katolíckych kráľovstiev pod patronátom „Veľkého francúzskeho kráľa“.

Viac v staršom článku: 3. svetová vojna v proroctvách 3: Víťaz od Západu – m.p.gavlak – Blog – Pravda

Súčasné trendy

Čo nám teda hovoria „futurológovia“, ako si hovoria ľudia, ktorí sa snažia predpovedať budúcnosť na základe súčasných vedeckých poznatkov?

V prvom rade, 3. svetová vojna bude značne odlišná od 1. a 2. svetovej vojny. Nemáme ale teraz na mysli ani tak prípadné použitie nukleárnych zbraní, ako skôr ochotu – či skôr neochotu – obyvateľov krajín bojovať za svoju vlasť. Presne tak: kým v predchádzajúcich vojnách sa obyvatelia hrdo hlásili, aby mohli „slúžiť vlasti“, súčasná generácia také čosi neurobí. Až 70% Američanov, ktorí sú vo veku vojenskej služby, sa vyjadrilo, že v prípade vojny USA s Čínou by sa snažilo vyhnúť vojenskej službe. To isté sa dá povedať aj o západnej Európe, ale aj našom Slovensku.

Naopak, nedôvera zvlášť mladých obyvateľov k predstaviteľom štátu je na extrémnej úrovni a je pravdepodobné, že sa mladí budú búriť voči svojim vládam, než aby šli za ne krvácať do nejakej vzdialenej krajiny. Ako teda bude vypadať budúci veľký konflikt pri takýchto podmienkach?

Keď už ľudia neveria vláde

Podľa odborných analýz sa budúca veľká vojna najviac bude podobať na 30-ročnú vojnu. Tých paralel medzi našou dobou a rokmi 1620-1650 je prekvapivo veľa. V prvom rade, 30-ročná vojna vznikla ako konflikt medzi protestantmi a katolíkmi.

Vznikla tak, že protestanti prestali uznávať vlády, súdy a inštitúcie katolíckych krajín v ktorých žili, keďže tie ich podľa mienenia protestantov „nereprezentovali“. U nás je situácia podobná: v krajinách je veľký nesúlad medzi liberálmi a konzervatívcami a tu i tam jedni aj druhí hovoria, že liberálne/konzervatívne vlády, súdy, inštitúcie atp. ich „nerešpektujú“. Je len otázkou času, kedy časť obyvateľstva prestane brať tieto inštitúcie vážne tak, ako sa to stalo pred 30-ročnou vojnou.

Čo sa bude diať ďalej? Zoberme si také USA. Povedzme, že konzervatívci úplne zanevrú na vládu, súdy a inštitúcie, pretože si povedia, že im vnucujú liberálne pseudohodnoty, ktoré oni odmietajú a že navyše zase sfalšovali voľby. Pred 30-ročnou vojnou sa po rozchode protestantov s vládami ujali protestantských záujmov mocní páni, ktorí začali budovať malé žoldnierske vojská. To isté predpokladajú futurológovia aj teraz – skupiny obyvateľov začnú tvoriť ozbrojené milície ako protiváhu miestnym policajným zložkám a domobrane. Treba predpokladať, že štát samotný bude v rozklade, ako jeho rady budú opúšťať schopní technici, generáli a stratégovia, ako aj bojaschopní vojaci.

Takto môžu na území štátu vzniknúť desiatky milícií, ktoré buď budú uzatvárať spojenectvá, alebo medzi sebou bojovať. Presne toto sa udialo aj v 30-ročnej vojne, kde proti sebe nestáli 2-3 veľké armády, ale doslova desiatky protestantských a katolíckych kniežat, ktoré proti sebe bojovali ako im prišlo. Bojovníci v ich radoch neboli povolaní vojaci, ale skôr platení žoldnieri. Tak tomu bude aj teraz: v desiatkach miniarmád budú len tí, ktorí tam byť chcú. Budú to malé súkromné žoldnierske vojská.

Vojna mnohých vojen

30-ročná vojna prebiehala na území Svätej ríše rímskej nemeckého národa, kde sa do seba pustili protestantskí a katolícki páni po tom, čo protestanti vypovedali poslušnosť panovníkovi a inštitúciám štátu. Boli to nesúrodé šarvátky raz tu a raz tam podľa toho, kde sa aké knieža s akým vojskom práve vyrojilo. Armády to boli malé medzi 3000 až 12 000 vojakmi. Pre porovnanie – v napoleonských vojnách proti sebe stáli niekoľko 100-tisícové armády. To však boli vojaci, ktorí boli svojim cisárom verní do poslednej kvapky krvi.

Mimo to prebiehali občianske vojny aj v Anglicku, Francúzsku, či Poľsku. Všade tam bola moc panovníkov výrazne oslabená, čo sa snažili využiť mocné kniežatá.

Avšak toto bol len začiatok vojny. Keď niektorí panovníci okolitých krajín videli, čo sa to vo Svätej ríši rímskej nemeckého národa deje, rozhodli sa toho využiť. Takto hovoríme o takzvanej „Dánsko-Nórskej intervencii“ a „Švédskej intervencii“. Mimo to svoje „kone“ podporovali anglický, francúzsky i španielsky kráľ veľkými finančnými obnosmi.

Toto isté predpokladajú odborníci, že sa stane aj teraz: akonáhle vypukne obdobný typ konfliktu v USA a západnej Európe, kde o nadvládu bude proti sebe bojovať niekoľko mocných frakcií, Čína, Rusko, či moslimský svet nebudú dlho otáľať s tým využiť situáciu vo svoj prospech. V prvej fáze budú podporovať im najbližšie frakcie, aby sa v druhej fáze pokúsili nepriateľské krajiny obsadiť.

Nový Konštantín Veľký na obzore

1. a 2. svetová vojna boli konflikty, kde boje stále prebiehali predovšetkým na frontoch a kde na jednej strane proti sebe stála napríklad po zuby vyzbrojená nemecká armáda proti sovietskej armáde. Sem-tam sa bojovalo aj v mestách, ale väčšinou to bolo na ďalekých frontoch. Bolo to podobné ako dnes na Ukrajine, kde si Kyjev a ďalšie metropoly žijú svojim životom, kým inde sa tvrdo bojuje.

3.svetová vojna má byť vojnou, kedy sa proti sebe v občianskych vojnách postavia najprv dediny proti dedinám, okresy proti okresom, ulice proti uliciam. Liberáli proti konzervatívcom, chudobní proti bohatým, sever proti juhu… Takto to bude takmer všade v západnom svete. Nie každý sa do tejto vojny zapojí: budú to zväčša dobrovoľnícke žoldnierske mini-armády/bandy. Každá s vlastnými pravidlami, každá s vlastnou ideológiou. Bude to niečo ako boje v parlamente prenesené do zvyšku krajiny.

A keď bude chaos v krajinách najväčší, vtedy sa na obzore ešte len objavia tanky a delá cudzej mocnosti „ktorej jazyk domáci nepoznajú“, či už to budú Rusi, Číňania, alebo moslimovia.

Podľa katolíckych proroctiev to bude ale napokon práve kresťanstvo, ktoré z tohto niekoľko kolového krvavého súboja vyjde ako víťazná strana – skrze veľkého vojvodcu jednej takejto počiatočnej mini-armády z Francúzska. „Veľký katolícky monarcha“ napokon dokáže poraziť aj mocnosti cudzincov a obnoviť v zdevastovanej Európe jednú pravú vieru v Ježiša Krista a Jeho Presvätú Matku.

Príručka, ako sa zachovať počas nukleárneho a chemického útoku

10.04.2024

V období studenej vojny boli výcviky prežitia nukleárneho či chemického útoku vcelku bežnou praxou na školách a v zamestnaniach. Dnes však žijeme v dobe, kedy sa o podobných veciach už takmer 30 rokov nehovorí a tak nikto presne nevie, ako by sa mal v prípade podobných katastrofických scenárov zachovať. Možno by preto bolo dobré si nejaké veci pripomenúť. [...]

Do blízkosti Zeme sa rúti „rozpadnutá kométa“ nie nepodobná tým z katolíckych proroctiev

31.10.2023

Jedným zo znamení veľkého Božieho trestu na túto skazenú generáciu – nukleárnej 3. svetovej vojny – má byť podľa katolíckych proroctiev aj akási „rozpadnutá kométa“, ktorej úlomky budú dopadať na Zem. Médiá priniesli správu, že veľmi podobný objekt sa práve rúti do našej Slnečnej sústavy. Kométy vždy boli znamením Božieho trestu Každý deň [...]

Memorandum o potrebe zbližovania stredoeurópskych národov na báze národno-konzervatívnych hodnôt

30.10.2023

(vypracoval Matej Gavlák, 30.10. 2023) Na zachovanie našich starobylých národov je potreba zmena uvažovania a zmena taktiky stredoeurópskych národno-konzervatívnych síl. 1) Politická realita stredoeurópskeho priestoru a) Geopoliticky a historicky je stredná Európa do značnej miery jeden celok s veľmi podobnou mentalitou, podobnými problémami a podobnými [...]

Alexej Navaľnyj

WSJ: Putin zrejme nenariadil zabiť Navaľného, konštatovali americké tajné služby

27.04.2024 12:42

Americké tajné služby podľa nemenovaných predstaviteľov dospeli k záveru, že Putin pravdepodobne nenariadil, aby Navaľného vo februári zabili.

Demmin

Keď matky topili svoje deti. Hromadné samovraždy v nacistickom Nemecku

27.04.2024 12:00

Nacistická propaganda a strach z Červenej armády v apríli 1945 spôsobili, že v mestečku Demmin spáchalo samovraždu najmenej 900 ľudí.

vezuv

V okolí sopky Vezuv zaznamenali silnejšie zemetrasenie

27.04.2024 11:51

Oblasť okolo sopky Vesuv neďaleko juhotalianskej Neapola dnes ráno zasiahlo zemetrasenie o sile 3,9 stupňa.

Dvoch neplnoletých zasiahol prúd, vyliezli na odstavený vlak

27.04.2024 11:29

Dve neplnoleté osoby zasiahol na železničnej stanici v Malackách elektrický prúd. Stalo sa tak po tom, čo vyliezli na odstavený vlak.