Založ si blog

Čínska invázia na Taiwan sa zdá byť v tejto chvíli na spadnutie

Zatiaľ čo my v Európe zažívame dni druhej vlny korony, následných opatrení a následného hnevu, tam, kde to všetko začalo, sa už posúvajú na nový level udalostí.

 

 

Na youtube si často púšťam videá zo spravodajskej stanice SKY NEWS Australia, keďže ide o takú pohodovú konzervatívnu stanicu, ktorá mi vyhovuje. Covid tam je dôležitá téma, no nie najdôležitejšia. Najdôležitejšou témou tam je jednoznačne Čína a jej drzé provokácie voči všetkým krajinám Pacifiku.

Čínski komunisti sa už dlho vyhrážajú každému, kto sa opováži niečo namietať voči ich rozpínavosti v juhočínskom mori. Prudké vyhrážky, následné sankcie a dokonca hackerský útok dopadli na Austráliu zo strany čínskych komunistov potom, čo sa Austrália postavila za vyšetrovanie pôvodu koronavírusu priamo v Číne.

Avšak v najhoršom postavení sa jednoznačne ocitol ostrovček Taiwan, ktorý je teraz doslova v obkľúčení temných čínskych vojensko-spravodajských síl. A tento povraz okolo jeho krku sa každým dňom zužuje viac a viac.

Taiwan je dnes malý sympatický demokratický štát na ktorého čele stojí nedávno zvolená prezidentka. Má taký klasický juhokorejsko-japonský feeling. Pôvodný názov ostrova je Formosa a historicky patrí k Číne. Potom, čo čínsky demokrati na konci 40. rokov prehrali občiansku vojnu s tamojšími komunistami, stiahli sa práve na Formosu/Taiwan. Vznikli tak dve znepriatelené Číny – pevninská a ostrovná – pričom obe počítali s tým, že vojna ešte neskončila. Na Taiwane je toto dnes už zabudnutá história a chce si žiť svojím vlastným životom, ako Taiwan a nie ako Čína. Čínski komunisti však nikdy nezabudli…

 

Xi Jin Ping: „Pripravte sa na vojnu“

Lety čínskych bombardérov okolo Taiwanu sa zmnohonásobili. Čínske spravodajské služby takýmito provokáciami testujú predovšetkým pripravenosť taiwanských stíhacích pilotov. Ako dlho trvá vzlet z jednotlivých základní, koľko si piloti dovolia atď… počíta sa každá jedna sekunda, analyzuje sa každý jeden manéver a detail.

Xi Jin Ping sa od svojho uchopenia moci v roku 2013 nikdy netajil svojím plánom na „zjednotenie Číny.“ Prvým krokom bola pacifikácia Hong Kongu a druhým krokom je pacifikácia práve Taiwanu. Xi neustále varoval Taiwan, že ak to nepôjde po dobrom, pôjde to po zlom a keďže Taiwanci sa svojej demokracie nechcú len tak vzdať,  zdá sa, že prevážila druhá možnosť.

 

Ako informujú kanadské noviny National Interest: „Prezident Xi Jinping hovorí čínskym jednotkám, aby sa sústredili na „prípravu na vojnu.““ Ako článok hovorí:

„(Mali by ste) sústrediť svoje mysle a energiu na prípravu na vojnu a zostať v najvyššej pohotovosti,“ Xi je citovaný v South China Morning Post, Hong Kongských novinách.

Xi povedal tieto slová počas svojej inšpekčnej návštevy námornej pechoty na vojenskej základni v provincii Gunagdong.

(https://nationalpost.com/news/world/chinese-president-xi-jinping-tells-troops-to-focus-on-preparing-to-go-war-reports?utm_source=Facebook&utm_medium=organic_fb_tw&utm_campaign=broadsheet_promo&fbclid=IwAR2bIqTqathndqSEv5CX77dqbe9yocZlWXs-k69P_rXKyCRmaKXQ3CEsmXs#Echobox=1602724171)

 

Ako zaujímavo poznamenáva youtuber Roger James Hamilton, Čína dokonca vypustila obrázok zo svojho veliteľstva, na ktorom bezpečne vidieť mapy a plastické mapy so znázorneniami vyloďovacích bodov čínskych jednotiek na Taiwane:

https://www.youtube.com/watch?v=UVfPRDCka98 – 6:30 min

 

No a včera priniesol web francúzskeho rozhlasu RFI správu o tom, že čínska armáda nasmerovala svoje rakety DF-7 smerom na Taiwan. Článok hovorí:

… Čína posilňuje svoju obranu smerom k Taiwanu. Nový systém balistických rakiet je postupne rozmiestňovaný k Taiwanskému prielivu, ako túto nedeľu naznačujú čínske armádne zdroje prevzaté Hong Kongskou tlačou.

https://www.rfi.fr/fr/asie-pacifique/20201018-chine-arm%C3%A9e-renforce-d%C3%A9fenses-militaires-face-%C3%A0-ta%C3%AFwan-df-17?fbclid=IwAR0FNaggw25L_RXiF-IrUP50qAU5pbTs7e-hBoT6kzV1PZ3Uu0ok9ZWlBE4&ref=fb_i

Toto je dôležité, pretože prípadný čínsky útok na Taiwan by začal masívnym raketovým ostreľovaním ostrova, ktorého účelom by bolo zničiť čo najviac nových obranných systémov ostrova. Samotná vyloďovacia operácia jednotiek by nastala až následne.

Momentálne Číňania kalkulujú najmä s vnútropolitickou situáciou USA, hlavného spojenca a ochrancu Taiwanu. Keď budú Ameriku považovať za najviac oslabenú (predvolebným súbojom, povolebnými nepokojmi) budú chcieť ísť do toho.

Ak Čínska komunistická republika obsadí Taiwan, na dohľad (a dostrel) bude mať Južnú Kóreu, Japonsko, Filipíny či ostrovček Guam patriaci USA. A ako v máji napísali The Japan Times: „Čo chce Čína? Dominovať svetu.“

https://www.japantimes.co.jp/opinion/2020/05/22/commentary/world-commentary/china-really-want-dominate-world/

 

Ten koronavírus prišiel čínskym komunistom vskutku vhod…

 

 

EDIT, 2.11.2020

Podľa Iana Eastona, riaditeľa Inštitútu 2041, je čínska invázia na Taiwan každým dňom aktuálnejšia, no až v podmienkach budúceho roku, keďže teraz už nastáva na severnej pologuli zimné počasie, čo sa v Taiwanskom prielive prejavuje mimoriadne zlým počasím, ktoré „defacto zabraňuje akýmkoľvek vyloďovacím operáciám.“

 

Podľa I. Eastona sa najbližšie okno pre čínsku inváziu otvorí v marci 2021.

 

I. Easton by však nepodceňoval ani odstrašujúcu silu mocných amerických zbraní, ak však na americkej strane bude vôľa Taiwan brániť a ísť aj do eskalácie konfliktu. Veľa toho závisí od výsledku volieb.

 

ZDROJ: youtube: China Taiwan Invasion: How Likely Is It Now? na kanáli China Uncensored.

Príručka, ako sa zachovať počas nukleárneho a chemického útoku

10.04.2024

V období studenej vojny boli výcviky prežitia nukleárneho či chemického útoku vcelku bežnou praxou na školách a v zamestnaniach. Dnes však žijeme v dobe, kedy sa o podobných veciach už takmer 30 rokov nehovorí a tak nikto presne nevie, ako by sa mal v prípade podobných katastrofických scenárov zachovať. Možno by preto bolo dobré si nejaké veci pripomenúť. [...]

Nové predpovede odborníkov naznačujú, že budúca veľká vojna sa bude nápadne podobať na tú opísanú v katolíckych proroctvách

18.01.2024

Jedným skutočne zaujímavým kanálom na youtube je ten s názvom Whatifaltist, ktorý prevádzkuje kanadsko-americký polyhystor Rudyard Lynch. O kanály som písal v súvislosti s jedným jeho videom o prínose kresťanstva pre civilizácie: „Kresťanstvo upadá kvôli svojej otvorenosti voči nekresťanskému svetu a snahe odbúravať aj posledné povinnosti“ – (christianitas.sk) V [...]

Do blízkosti Zeme sa rúti „rozpadnutá kométa“ nie nepodobná tým z katolíckych proroctiev

31.10.2023

Jedným zo znamení veľkého Božieho trestu na túto skazenú generáciu – nukleárnej 3. svetovej vojny – má byť podľa katolíckych proroctiev aj akási „rozpadnutá kométa“, ktorej úlomky budú dopadať na Zem. Médiá priniesli správu, že veľmi podobný objekt sa práve rúti do našej Slnečnej sústavy. Kométy vždy boli znamením Božieho trestu Každý deň [...]

nemecko, polícia, polizei

Nemecká polícia zastrelila muža, ktorý sa s mačetou vyhrážal v knižnici

23.04.2024 23:40

Podľa vyhlásenia bol tento muž polícii známy už skôr. Jeho motív vyhrážania sa v knižnici zatiaľ nie je objasnený.

Systém Patriot, PVO

Le Monde: Mnohé krajiny EÚ sa nechcú s Kyjevom deliť o svoju protivzdušnú obranu

23.04.2024 21:45

Šéfovia vlád jednotlivých krajín si dávali dobrý pozor, aby neurobili žiadny konkrétny sľub.

Izrael Palestína Gaza Hamas Rukojemníci Prepustenie

Vojna v Gaze trvá 200 dní. Izrael zosilnil údery, nariadil nové evakuácie na severe

23.04.2024 20:55

Ostreľovanie severu palestínskeho územia bolo za posledný deň jedno z najintenzívnejších od začiatku vojny.

USA Izrael Gaza univerzity protesty

Polícia zatýkala na pro-palestínskych protestoch na univerzite v New Yorku

23.04.2024 19:49

Biely dom antisemitské vyjadrenia počas študentských protestov na viacerých univerzitách slovne odsúdil.