Založ si blog

The Times: „Pápež povolí uctievanie duchov“

Túto nedeľu štartuje vo Vatikáne v istých kruhoch dlho očakávaná, avšak vo všeobecnosti absolútne prehliadaná, Amazónska synoda. Ako som už opísal v článku „Nebezpečná synoda“ (https://mpgavlak.blog.pravda.sk/2019/08/15/nebezpecna-synoda/) je to v konzervatívnych katolíckych kruhoch skutočne obávaná udalosť . Niet sa čomu čudovať, veď oficiálny dokument k nej obsahuje také slovné spojenia ako „Boh Otec-Matka,“ „božstvo mnohých mien,“ či „Nové Turíce.“ Za Turíce sa označuje udalosť, kedy bol na apoštolov ihneď po Ježišovom nanebovstúpení zoslaný Duch Svätý. To sú Turíce. Hovoriť o „nových Turícach“ je ako hovoriť o „novom Spasení“ – ako o nejakej úplne novej teológii, ktorá ani nie je v Biblii, lebo v tom čase proste takéto učenie neexistovalo (takí sme moderní). Avšak ak to vtedy nehlásal Kristus, kto a prečo to chce hlásať dnes?

Aj liberálny biskupi hovoria o prelomovej udalosti, ktorá nastolí (nimi) dlho očakávané zmeny. „Nič nebude také, aké bolo pred tým,“ nechal sa počuť nemecký biskup Overbeck, ktorý je považovaný za liberálne krídlo katolíckej cirkvi (dokonca pro-LGBT) a synodu vyzdvihuje (https://www.lifesitenews.com/news/pro-lgbt-german-bishop-nothing-will-be-the-same-in-church-after-amazon-synod).

 

 

Veľmi podivní sú nekatolícki hostia pozvaní na synodu. Opäť dve mená spomedzi desiatok pozvaných. Jeffrey Sachs – profesor na Columbia University. Je to typický globalista, ktorý píše o pomoci tretiemu svetu, ochrane prírody atď. Mimo iného je to však aj veľký zástanca potratov. Potrat je pritom z katolíckeho hľadiska vnímaný ako vražda ešte nenarodeného človeka a celý potratársky systém sa bez váhania prirovnáva ku nacistickej genocíde. Ako chce tento človek prispieť ku debatám o katolíckej teológii, neviem.

Ďalšie meno je známe, veľmi známe. Pan Ki Moon, bývalý generálny sekretár OSN. Človek pre ktorého sú si všetky náboženstvá úplne rovné a Kristus je tak na úrovni Hare Krišnu. Opäť, človek pre ktorého je potrat „právom ženy.“ O.K., avšak takýto ľudia by potom na obdobných fórach nemali čo hľadať. Majú dosť svojich vlastných.

Už aj ctihodné britské Timesy si všimli, že sa v katolíckej cirkvi niečo deje a vydali článok s názvom „Pope ‘on path to allowing worship of spirits’“ (Pápež povolí uctievanie duchov). Bohužiaľ mám obavy že v tomto prípade je to viac ako len veľmi výstižná metafora. Ľudia, na ktorých sa synoda odvoláva – domorodci Amazónie – sú skutočne uctievačmi vlastných starých božstiev. Podľa oficiálneho dokumentu ku synode máme „uznať domorodú spiritualitu ako zdroj bohatstva pre kresťanskú prax.“ (sekcia 123)

(https://www.thetimes.co.uk/article/pope-on-path-to-allowing-worship-of-spirits-w2ntt0v23)

Na tomto blogu sa vo väčšine venujem rôznym katolíckym proroctvám. Tie sa neustále opakujú a tak sa budem neustále opakovať aj ja: Prvý Paríž, potom Rím a po Ríme celý svet. Vizionár Bruno Cornacchiola (ale aj mnohí ďalší) jasne varoval, že pohroma predpovedaná Rímu bude trest nielen za hriechy jeho obyvateľov, ale aj za (a možno dokonca „hlavne za“) previnenia kňazov a predstaviteľov katolíckej cirkvi (https://mpgavlak.blog.pravda.sk/2019/06/25/varovane-proroctva-bruna-cornacchiolu-najma-ale-nielen-pre-cirkev/). Ak prestanú učiť, čo učil Ježiš Kristus, ich chrámy budú doslova zničené a vypálené, vrátane Chrámu sv. Petra. Najprv vlastnými naštvanými Rimanmi (zúrivý Salvini, ktorého vyobcovali z vlády, už vyzval na „pochod na Rím“, ako to kedysi urobil Mussolini) a potom cudzími armádami z Východu.

Október 2019 je vo všeobecnosti zaujímavý. Sype sa to v Anglicku, v USA to s politickou triedou a Trumpom taktiež vyzerá bledo. Trošku mi to pripomína slová Johna Marianiho, ktoré som uviedol v článku „Katolícke proroctvá varujúce pred dočasným návratom komunizmu“:

Prosím, modlite sa za Ameriku. Pán mi povedal: ´… mnoho demokratických štátov po celom svete čaká kolaps. Začne sa to v Spojených Štátoch Amerických, potom budú nasledovať štáty Európy. Dal som týmto krajinám slobodu, ale ony zneužili svojej slobody tým, že porušovali moje prikázania. Kvôli tomuto budú zničené. A budú ruinami až dovtedy, kým sa ľudia opäť neobrátia ku mne. Potom tieto národy opäť oživím. Ale kým sa tak nestane, zostanú mŕtve. A komunizmus sa opäť vráti na svet.

Katolícke proroctvá varujúce pred dočasným návratom komunizmu

Naozaj potrebujeme experimentovať s cudzími náboženstvami a riskovať tak Boží hnev?

Myslím, že katolíci by sa mali modliť za to, aby sa na synode prijali veci zhodné s učením Ježiša Krista – žiadni ženatí kňazi, žiadne vysviacky žien, nulová tolerancia LGBT („miluj hriešnika, ale nenáviď hriech“), odkopnúť všetko nekatolícke.

Modlitba ruženca zachránila Európu už pri Lepante. Možno nadišiel čas, aby ju zachránila znova.

Amen!

Príručka, ako sa zachovať počas nukleárneho a chemického útoku

10.04.2024

V období studenej vojny boli výcviky prežitia nukleárneho či chemického útoku vcelku bežnou praxou na školách a v zamestnaniach. Dnes však žijeme v dobe, kedy sa o podobných veciach už takmer 30 rokov nehovorí a tak nikto presne nevie, ako by sa mal v prípade podobných katastrofických scenárov zachovať. Možno by preto bolo dobré si nejaké veci pripomenúť. [...]

Nové predpovede odborníkov naznačujú, že budúca veľká vojna sa bude nápadne podobať na tú opísanú v katolíckych proroctvách

18.01.2024

Jedným skutočne zaujímavým kanálom na youtube je ten s názvom Whatifaltist, ktorý prevádzkuje kanadsko-americký polyhystor Rudyard Lynch. O kanály som písal v súvislosti s jedným jeho videom o prínose kresťanstva pre civilizácie: „Kresťanstvo upadá kvôli svojej otvorenosti voči nekresťanskému svetu a snahe odbúravať aj posledné povinnosti“ – (christianitas.sk) V [...]

Do blízkosti Zeme sa rúti „rozpadnutá kométa“ nie nepodobná tým z katolíckych proroctiev

31.10.2023

Jedným zo znamení veľkého Božieho trestu na túto skazenú generáciu – nukleárnej 3. svetovej vojny – má byť podľa katolíckych proroctiev aj akási „rozpadnutá kométa“, ktorej úlomky budú dopadať na Zem. Médiá priniesli správu, že veľmi podobný objekt sa práve rúti do našej Slnečnej sústavy. Kométy vždy boli znamením Božieho trestu Každý deň [...]

Palestína / Deti / Pásmo Gazy /

v Pásme Gazy zomrelo bábätko zachránené z maternice umierajúcej matky

26.04.2024 18:51

Izrael aj napriek medzinárodnému pobúreniu stále hrozí, že podnikne pozemnú operáciu v meste Rafah.

parlament

Amnesty International kritizuje návrhy týkajúce sa RTVS, neziskových organizácií a rodných čísel

26.04.2024 18:30

Organizácia vyzýva na dodržiavanie princípov a ochranu právneho štátu, slobodu združovania a prejavu i na právo na informácie a na ochranu pred diskrimináciou.

Záborská , vašečka

Poslanci ukončili piatkové rokovanie debatou k sexuálnej výchove

26.04.2024 18:25

Poslanci Vašečka a Záborská chcú podmieniť výchovu a vzdelávanie v oblasti sexuálneho správania informovaným súhlasom rodičov.

novela Trestného zákona, parlament

Poslanci majú v roku 2024 zarábať vyše 6600 eur. K platu patria ešte paušálne náhrady

26.04.2024 17:17

Plat poslanca určuje zákon o platových pomeroch niektorých ústavných činiteľov SR.